Bedre radarsimulering - Elektronikknett
R&S_SMW200A_hres

Bedre radarsimulering

En ny vektorsignalgenerator-funksjon fra Rohde & Schwarz oppnår ekstremt høye pulshastigheter i applikasjoner med PDW-strømmer.

Rohde & Schwarz lanserer et nytt sanntids styregrensesnitt i form av en programvareopsjon, for simulerte radarscenario basert på strømming av “pulse descriptor word” (PDW).

Radarscenariosimulatoren strømmer PDWene direkte til vektorsignalgeneratoren R&S SMW200A via LAN.

Utstyrt med den nye programvareopsjonen, kan vektorsignalgeneratoren prosessere disse signalene til å simulere svært tilpassede og tette radarsignalmiljø.

R&S SMW200 fungerer som en signalkilde som genererer – ifølge R&S – de høyeste pulshastighetene (opp til 1 Mpulser/s) med overlegen RF-ytelse. Den støtter både klassiske pulsede signaler og alle I/Q-modulerte signaler. Denne løsningen skal være spesielt godt egnet for ekstremt langvarige tester av radarmottagere, blant annet. 

Det er også mulig å teste flere kanaler samtidig, inkludert simulere ulike mottaksvinkler.

For å kunne håndtere dagens krevende radarsimuleringer, kreves det svært lange kjøretider for å kunne simulere realistiske radarmiljø. Pulssekvenser beregnes puls for puls og strømmes som PDWer til en RF signalkilde. Dette skal eliminere lange prosesseringstider og sparer minneplass i signalgeneratoren, opplyser R&S.