Vil forenkle industrielle Linux-design - Elektronikknett
Microchip systemmodul for Linux-systemer

Vil forenkle industrielle Linux-design

Ved hjelp av en ny systemmodul fra Microchip som integrerer en rekke funksjoner og utgjør både referanseplattform og utviklingssett, skal det være mulig å forenkle design av systemer med Linux.

Utvikling av en industriell mikroprosessor- (MPU) system som kjører Linux® operativsystem er gjerne forbundet med mye designinnsats og høy kompleksitet. Selv utviklere med ekspertise på fagfeltet tilbringer mye tid med kretskortutlegg for å kunne garantere signalintegritet for de raske grensesnittene til DDR-minne og fysisk Ethernet-lag (PHY), og samtidig oppfylle krav til elektromagnetisk kompatibilitet (EMC).For å ta bort den tradisjonelle designkompleksiteten på dette området, har Microchip Technology Inc. lansert en ny systemmodul (System on Module – SOM) med mikroprosessorenheten (MPU) SAMA5D2. Den nye modulen ATSAMA5D27-SOM1, som inneholder den nylig lanserte ATSAMA5D27C-D1G-CU System in Package (SiP), skal forenkle designet betydelig ved å integrere kraftstyring, nonvolatilt oppstartsminne, Ethernet PHY og høyhastighets DDR2 minne på et lite, enkeltsidig kretskort. Se også www.microchip.com/SAMA5D2SOM.

SAMA5D2-familien med produkter skal videre tilby  en fleksibel designopplevelse, uavhengig av kunnskapsnivå. For eksempel kan SOM-modulen – som integrerer flere eksterne komponenter og eliminerer sentrale designutfordringer knyttet til EMI, ESD og signalintegritet – utnyttes for å forkorte utviklingstiden. Kundene kan lodde SOMen til sitt kort og sette det i produksjon, eller den kan brukes som et referansedesign sammen med de kostnadsfri skjema- design- og Gerber-filene, samt komplette materiallister, som er tilgjengelig online. Kundene kan også overføre design fra SOM til SiP eller til MPU, avhengig av deres designbehov. Uansett hvilken komponent kunden velger, er alle produkter støttet av Microchips kundedrevne foreldelsespolitikk, som sikrer tilgjengelighet for kundene så lenge det er behov.

Den ARM Cortex-A5-baserte SAMA5D2 SiP, som er montert på SOM-kortet, men også tilgjengelig separat, inneholder 1 Gb DDR2 minne, noe som forenkler designet ytterligere ved å fjerne begrensningene ved det høyhastighets minnegrensesnittet fra mønsterkortet. Impedanstilpassingen gjøres i pakken, ikke manuelt under utvikling. Dermed vil systemet fungere riktig ved normal og lavhastighets bruk. Det er tilgjengelig tre DDR2 minnestørrelser (128 Mb, 512 Mb og 1 Gb) for SAMA5D2 SIP, optimalisert for implementeringer av ”bare metal”, sanntidsoperativsystem (RTOS) og Linux.

Microchip hevder at deres kunder som utvikler Linux-baserte applikasjoner har tilgang til det største gratisutvalget av enhetsdrivere, middelvare og applikasjonslag for det innvevde markedet. All Microchips Linux utviklingskode for SiP og SOM er fritt tilgjengelig i Linux-samfunnene. Dette resulterer i løsninger der kundene kan kople til eksterne komponenter, hvis drivere også er tilgjengelige, til SOM og SIP med minimalt av programvareutvikling.

SAMA5D2-familien skal ha det høyeste sikkerhetsnivået i industrien, inkludert PCI-kompatibilitet, noe som gir en utmerket plattform for å utvikle sikre design. Med integrert ARM TrustZone og muligheter for  tukledeteksjon, sikker data- og programlagring, maskinvarebasert krypteringsmaskin, sikker oppstart med mer, kan kundene arbeide med Microchips sikkerhetseksperter for å evaluere sine behov og implementere det beskyttelsesnivået som er riktig for det aktuelle designet. SAMA5D2 SOM inneholder også Microchips QSPI NOR Flash minne, en kraftstyringskrets (Power Management Integrated Circuit – PMIC), et Ethernet PHY og serielt EEPROM minne med en Media Access Control (MAC) adresse for å kunne utvide designmulighetene.