Utviklingsplattform for trådløse sensornoder - Elektronikknett
gleanenergy_wurth

Utviklingsplattform for trådløse sensornoder

Sammen med Analog Devices har Würth Elektronik eiSos utviklet et demonstrasjonssett for trådløse sensornoder med fokus på energihøsting.

«Gleanenergy» – Glean kan oversettes til «sanke» – er en utviklingsplattform som åpner for bruk av flere forskjellige energikilder for å drifte en trådløs sensornode, og oppnå lenger batterilevetid.

Demosettet inneholder en termisk generator, solceller og inngang for en piezoelektrisk generator. På selve energihøste-kortet er det også en Li-ion oppladbart batteri, en vanlig litiumbatteri, keramiske kondensatorer og en superkondensator, i tillegg til flere svitsjestyringskretser.

Settet skal gjøre det mulig å teste forskjellige scenarier for å kjøre en batteridrevet node med omgivelsesenergi så lenge som mulig uten vedlikehold. I følge Würth Elektronik forventer de at batterilevetiden i en uavhengig trådløs sensornode kan økes opp til 15 år dersom energihøsting benyttes som primær energikilde.

Selve applikasjonskortet består av en ARM Cortex-M3-prosessor, SmartMesh nettverksgrensesnitt og E-Ink-skjerm for indikasjon av blant annet batteriets ladenivå. Det har også to coulomb-tellere for måling av prosessorens energi. En trådløs modul i form av en USB-dongle sørger for at data blir sendt fra sensorer på settet til en PC.

Gleanergy vil bli vist og demonstrert på Embedded World som starter i morgen.

Kommentarer