Raskere motorstyring - Elektronikknett
IMC101T-Q048

Raskere motorstyring

Infineon har lansert en ny serie styrekretser i iMOTION-familien for motorstyringer. Med integrering av nødvendige algoritmer i maskinvaren, skal det gå fortere å lage en fungerende løsning.

IMC100 er en styrekrets som i følge Infineon, åpner for å lage fungerende løsninger raskt. De er typisk rettet mot det voksende markedet for energieffektive motorstyring av synkrone permanent magnetmotorer. Anvendelsesområder de ser for seg er motorer i hjemmet, som husholdningsapparater, vifter og pumper.

Kretsen har en ny generasjon MCE (Motion Control Engine) med forbedrede motorstyringsalgoritmer. Den har blant annet algoritmer for effektfaktorkorrigering som skal være «klar for bruk».

Den bruker også romvektormodulering, en metode for å styre motorer basert på pulsbreddemodulering for å oppnå høy energieffektivitet. Beskyttelse mot over- og underspenning er innebygget.

For å komme raskt i gang har Infineon et PC-verktøy, MCEWizard og MCEDesigner. Med disse verktøyene hevder selskapet at det mulig å få en motor i gang på under en time.

Volumproduksjon forventes å starte en gang i mars. Da slipper de også en utviklingsplattform, MADK (Modular Application Design Kit).

Kommentarer