Laveffekt IoT-brikke fra Sierra - Elektronikknett
Sierra HL78

Laveffekt IoT-brikke fra Sierra

Sierra Wireless kommer nå med LTE-M/NB-IoT moduler som skal forlenge levetiden til batteridrevne enheter betydelig.

De nye HL78xx-modulene fra Sierra Wireless, med Altair 1250-brikkesett og dimensjoner på 18x15mm, skal levere førsteklasses ytelse som forlenger levetiden til batteridrevne enheter med 5-10 ganger, sammenlignet med andre tilgjengelige LTE-M / NB-IoT-moduler. Det hevder i hvertfall produsenten.

– Her snakker vi om et nytt nivå for strømsparingsmodus, med forbedret wake-up og dvalemodusrespons, samt ultra-laveffekt sovemodus, som gjør HL78-modulen til det best valget for enhver strømbegrenset IoT-applikasjon, skriver Lars Dammen hos distributøren Acal Bfi Norge AS.

I tillegg til lav effekt, som trekkes frem som en unik egenskap for HL78, vil det også finnes integrert GNSS-mulighet, sikkerhet og et innvevd SIM-kort, alt  i en kompakt CF3-størrelse (18mm x15mm) som er pinne-til-pinne kompatibel med andre HL-serie moduler.

– Kunder har med denne modulen fleksibilitet til å distribuere samme enhet på globale LTE-M (Cat-M1 / eMTC) og NB-IoT (Cat-NB1) nettverk, med støtte for mer enn 20 LTE frekvensbånd i tillegg til valgfri 2G fallback, opplyser Dammen.

Den kommer også med innebygd sikkerhet, inkludert HTTPS, secure socket, secure boot og gratis ubegrenset firmwareoppgradering (FOTA) via AirVantage Device Management IoT-plattformen til Sierra W.

HL78 vil bli kommersielt tilgjengelig i tredje kvartal i år.