Lanserte OrCAD-eksport til Macaos - Elektronikknett
macaos_nordcad
Samarbeid: Audun Mathisen, Elprint, Ole Martin Odland, Nordcad AS, Bruce McKibben, Macaos og Helge Nilsen, Elprint, hadde samlet et knippe brukere på Høgskolen i Sørøst-Norge for å lansere integrasjon mellom OrCAD/Allegro og Macaos.

Lanserte OrCAD-eksport til Macaos

Cadence-distributøren Nordcad og Macaos lanserte i går et samarbeid der brukere av mønsterkortverktøyet OrCAD og Allegro kan eksportere filer rett til Macaos.

– Dette var tanken da jeg startet Macaos for 18 år siden, og nå er det endelig en realitet, sier Helge Nilsen i Elprint/Macaos fornøyd. – Det har riktignok vært en løsning for CadInt, men i dag er det ikke så mange brukere på denne plattformen lenger. Kongstanken har alltid vært at alle utviklingsverktøy for mønsterkort skal ha denne funksjonen.

Mye programmering
Det er Bruce McKibben, daglig leder og utvikler i Macaos som har stått for tilpasningen i Macaos, mens Ole Ejlersen i Nordcad har gjort det mulig å eksportere filer fra OrCAD til Macaos. – Det er gått med mange timer til dette, men det er typisk hva vi ønsker å gjøre for våre kunder, sier Ole Martin Odland, Key Account Manager i Nordcad AS.

Ny versjon
Samtidig med integrasjonen med Cadence-verktøyet, slipper Macaos en ny versjon i disse dager. Mer detaljer om i Elektronikk nr 2. Men vi kan nevne det som kanskje er den viktigste nye funksjonen: Muligheten til å bestille mekaniske deler.

Hva det betyr
Kort forklart hva denne integrasjonen betyr, er at de som gjør kortlayout og utlegg i OrCAD (eller Allegro), nå kan eksportere verket til en Macaos-fil. Da kan den enkelt hentes opp i Macaos for produksjonssjekk og videre bestilling. Uten integrasjonen ville det rett og slett ta lenger tid og med mer manuelt arbeid.

Ikke krav
Bruker man fabrikker som er godkjent og testet av Macaos, går dataene mer eller mindre rett inn i mønsterkortfabrikkens produksjonssystem. – Men siden all dokumentasjon genereres for produksjon, må man ikke produsere gjennom oss, understreker Helge Nilsen.

I løpet av første kvartal
På spørsmål om når dette blir tilgjengelig, sier Ole Martin Odland at det bør være klart i løpet av første kvartal fra deres side – det er fortsatt en del tester som må gjøres for å kvalitetssikre programmet. Og det blir en gratis nedlastingsplugg for OrCAD/Allegro-brukere. Macaos på sin side er klar i løpet av få dager.

Det vil bli en mer dyptgående demonstrasjon av løsningen på Elektronikkindustriens Kompetanse Nettverk (tidl. DNU) på deres vårseminar i Drammen 17.-18. april i år.

Det er også laget en video som kort viser prinsippet i løsningen. Den kan du se her.

Kommentarer