Kinesiske minnebrikker i iPhone? - Elektronikknett
iPhone_x
Illustrasjonsfoto: Apple Inc.

Kinesiske minnebrikker i iPhone?

Apple er i forhandlinger med den kinesiske halvlederprodusenten Yangtze River Storage Technology om å kjøpe NAND flashminne, i følge kinesiske media. Dersom de bilaterale forhandlingene fører til en endelig avtale, kan kinesiske komponenter finne veien inn i Appel iPhone for første gang.

I følge kinesiske media er Apple i forhandlinger om å kjøpe NAND-flashminne fra Yangtze River Storage Technology, et datterselskap av kinas største halvelderprodusent Tsinghua Unigroup. Yangtze River Storage Technology bygger nå en fabrikk verdt 24 milliarder dollar i Wuhan, Kina. Industrieksperter forventer at selskapet vil bli i stand til å volumprodusere NAND-flash mot slutten av året.

Det forventes også at Apples initielle ordre vil bli relativt liten, og at de eventuelt vil implementere teknologien ett eller to år senere, siden de vil bruke tid på å kvalitetssikre produktene. Dessuten regner man med at kinesiske minnebrikker blir montert på iPhone for det kinesiske markedet (i første omgang).

Apple står for 15 prosent av den globale etterspørselen etter NAND og kjøper i dag fra blant andre Samsung Electronics, SK Hynix, Toshiba og Western Digital.

Kilde: Business Korea

Kommentarer