Fosstech får medeier - Elektronikknett
Steven_Foss_Fosstech
Gründeren Steven Foss gir fra seg 40 prosent av FossTech AS til Otterlei Group og får med det en industriell partner. Arkivfoto.

Fosstech får medeier

Otterlei Group AS går inn som medeier i FossTech AS på Borgeskogen i Sandefjord. Det ble for kort tid siden gjort avtale om en rettet emisjon hvor Otterlei blir eier av 40 prosent av aksjene i selskapet. Fram til denne avtalen har gründer Steven Foss vært eneeier.

Fosstech er i et marked som nå utvikler seg raskt og positivt, og målsettingen er å bli en verdensledende nisjeleverandør av innkapslet elektronikk til bruk på store havdyp og i andre krevende miljøer, som for eksempel forsvarsmateriell.

– Vi har brukt de siste tre årene til omstilling og utvikling av egen prosessteknologi. Jeg føler det er helt riktig tidspunkt å få inn en stor industriell partner, sier gründer og fram til nå eneeier i Fosstech, Steven Foss i en pressemelding. Bedriften omsatte i 2017 for 58 millioner kroner. Før oljenedturen inntraff i 2015 var omsetningen oppe i 100 millioner kroner. Med en stadig større ordrebok, friskmeldt økonomi og 40 erfarne medarbeidere mener Foss det er mulig å passere 100 millioners-merket allerede om et år eller to.

FossTech startet i 1997 som en maskineringsbedrift. Utviklingen har gått i retning av elektromekanisk produksjon. I løpet av jubileumsåret 2017 ble siste rest av maskineringsvirksomheten borte. Ved siden av alle typer elektromekanisk sammenstilling er i dag bedriftens viktigste aktivitet å produsere kabler og å støpe inn elektronikk i plast- og komposittmaterialer.

Otterlei Group er et privat investeringsselskap som blant annet eier Adax, Norac, Norac Badekabiner, Bosvik, Agdersveis, Kristiansands Skruefabrikk og Arendals Bryggeri (50 prosent). Selskapet har virksomhet blant annet i Svelvik, Arendal, Risør og Kristiansand. Dessuten har Otterlei selskaper i Sverige, Litauen og Kina. Gruppen har 800 ansatte og forventer i 2018 å omsette for 1 milliard kroner. 

Kommentarer