FPGA og protoner - Elektronikknett
FPGA-prisen 2018
Kjetil Ullaland (f.v.) og Johan Alme tok i mot prisen på vegne av Ola Slettevoll Grøttvik. Sjekken på 10.000 ble overlevert av Hans Jørgen Fosse fra priskomitéen.

FPGA og protoner

Prisen for beste FPGA-relaterte masteroppgave gikk i år til Bergen og et arbeid relatert til avansert medisinsk teknologi.

Ola Slettevoll Grøttvik Ola Slettevoll Grøttvik

Det ble til slutt Ola Slettevoll Grøttvik, Institutt for Fysikk og Teknologi ved Universitetet i Bergen, som stakk av med prisen for beste FPGA-relaterte masteroppgave, under FPGA Forum 2018 i Trondheim. 

Den fikk han for oppgaven «Design of high-speed digital readout system for use in proton computed tomography». Veiledere for oppgaven var Kjetil Ullaland og Johan Alme. Veilederne mottok prisen på 10.000 kroner på vegne av Grøttvik, som for anledningen var på reise i forbindelse med sin rolle som stipendiat ved UiB. 

Grøttvik fikk sterk konkurranse fra den andre nominerte, Lars Erik Songe Paulsen, Institutt for elektroniske system, NTNU. Hans bidrag var oppgaven «Design and analysis of an H.265 entropy encoder. Veiledere her var Kjetil Svarstad og Milica Orlandic.

FPGA-pris-veiledere-DSCF0279 Priskandidat Lars Erik Songe Paulsen, omgitt av veilederne. Den andre priskandidaten, Ola Slettevoll Grøttvik, var ikke til stede da bildet ble tatt.