Datamodul med kraftig grafikk - Elektronikknett
congatec_express_6

Datamodul med kraftig grafikk

En ny COM Express Type 6-modul fra congatec er utstyrt med AMDs nye Ryzen embedded V1000-prosessorer. Det betyr blant annet tre ganger kraftigere grafikkytelse.

Med AMD Ryzen skal ikke bare grafikkytelsen forbedres, men i følge congatec øker den generelle ytelsen to ganger, sammenlignet med tidligere generasjoner.

Prosessorene har også en TDP (Thermal Design Power) fra 12W til 54W, noe som betyr at ytelsen kan skaleres over dette området.

conga-TR4 Den nye datamodulen, laget for kraftige grafikkapplikasjoner.

De nye COM Express basismoduler er laget for utvikling av innvevde datasystemer med kraftig grafikk. Typiske anvendelser er innen medisinsk bildebehandling, profesjonell kringkatsting, infotainment og spill, digitale skilt, kontrollrom og video-overvåking, optisk kvalitetskontroll og 3D-simulatorer. Andre anvendelser som nevnes er smart robotikk og selvkjørende kjøretøy som for eksempel bruker dyp læring for bedre situasjonsforståelse.

I følge congatec kan 4K UHD-design, som tidligere kjørte på 54W effekt, nå krever mindre enn halvparten av TDP uten å miste den grafiske ytelsen. Det innebærer også at aktiv kjøling kan erstattes av passive.

Mer detaljert er datamodulen utstyrt med den før nevnte AMD Ryzen embedded V1000, som gir modulen en ytelsesforbedring på 52 prosent ved opp til 3,75 GHz. Med symmetrisk multiprosessering får man også en høy ytelse i forbindelse med parallellprosessering. Den støtter minnestørrelser opp til 32 GByte DDR4 med opp til 32 MT/s og ECC-opsjon for mer sikkerhet.

Integrert AMD Radeon Vega-grafikk støtter opp til fire uavhengige skjermer med opp til 4K UHD-oppløsning og 10-bit HDR, i tillegg til DirectX og OpenGL 4.4 for 3D-grafikk. Den har også en integrert videomotor som strømmer H.265-video i begge retninger. Når det gjelder sikkerhet er også AMDs sikkerhetsprosessor integrert, med maskin-akselerert kryptering og dekryptering av RSA, SHA og AES.

Ryzenembedded_V1000 AMDs nye Ryzen innvevde V1000-prosessorer med innebygget grafikkprosessor.

Når det gjelder grensesnitt er COM Express Type 6-modulen den første fra produsenten med en komplett USB-C-implementering på bærerkortet, inkludert USB 3.1 Gen 2 med 10 Gbit/s, kraftforsyning og DisplayPort 1.4. Andre grensesnitt er 1 PEG 3.0 x8, 4 PCIe Gen 3 og 4 PCIe Gen 2, 3 USB 3.1 Gen 2, 1 USB 3.1 Gen 1, 8 USB 2.0, 2 SATA Gen 3, 1 Gbit Ethernet. I/Os for SD, SPI, LPC, I²C samt 2 UART fra prosessoren og High Definition audio.

Støttet operativsystem er Linux, Yocto 2.0 Microsoft Windows 10, eller Windows 7 som opsjon.

Kommentarer