Avnet utvider kapasiteten i Europa - Elektronikknett
autostore
Avnet utvider i Belgia, mens det relativt nye distribusjonssenteret i Poing, Tyskland skal fortsatt driftes. Selskapet mener at to distribusjonssentra er fornuftig både for å møte vekst og styre risiko. Det moderne anlegget i Poing bruker blant annet det norskutviklede AutoStore-systemet. Foto: Avnet.

Avnet utvider kapasiteten i Europa

Elektronikkdistributøren Avnet har annonsert planer om å investere i sin europeiske logistikkoperasjon og utvide eksisterende distribusjonssenter i Tongeren, Belgia.

Kapasitetsøkningen gjør at selskapet kan drive deler av virksomheten fra Belgia. Etter at Avnet skilte ut sin virksomhet for teknologiløsninger, er det blitt større kapasitet i distribusjonssenteret i Tongeren, så nå skal anlegget brukes til komponentlogistikk.

Den planlagte moderniseringen er planlagt å bli ferdig senere i år. Når det er ferdig, er det meningen og flytte deler av komponentlageret fra Poing i Tyskland til Tongeren.

Det relativt nye distribusjonssenteret i Poing skal fortsatt drives, og selskapet skal utnytte kapasiteten ytterligere med sitt moderne lager og distribusjonsteknologi. Produktmodifiseringssenteret i Poing, som sies å være en av de største i Europa, skal også drives videre.

Sett fra et logistikkperspektiv, mener Avnet at to lagerhus for halvledere ikke bare støtter vekstmålene, men balanserer også risikostyring for hele virksomheten.

Kommentarer