Zwipe får 23 millioner fra EU - Elektronikknett
Euro-coin

Zwipe får 23 millioner fra EU

Norske Zwipe er tildelt 2,3 millioner euro (23 millioner kroner) i tilskudd fra EU-kommisjonen som en del av EU-programmat Horizon 2020. Tilskuddet skal støtte Zwipes kommersielle satsing ved å finansiere sitt oppskaleringsinitiativ «Generation NxT» og vil bli utbetalt i transjer de neste 24 månedene.

Zwipes søknad og grunnen til at de ble valgt var forankret i sin innovative tilnærming til å utvikle og lansere verdens første batterifrie biometriske betalingskort, designet for å muliggjøre en sikrere måte å fullføre kontaktløse transaksjoner uten å kreve endringer i eksisterende betalingsinfrastruktur, heter det i en pressemelding torsdag.

EU anerkjente Zwipes biometriske og energihøstende teknologiplattform for sikre kort, slitasje og andre formfaktorer som brukes i finansbransjen. Tildelingen skal støtte Zwipe's Generation NxT-tiltak som inkluderer teknologiutvikling, sertifisering og kommersialisering av en proprietær applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC) skreddersydd for energihøsting og strømstyring, samt arbeid med kostnadsreduksjon og forberede leverandørkjedene.

Zwipe's biometriske teknologi er nå i pilot hos Banca Intesa Sanpaolo i Italia, Bank of Cyprus og 10 andre banker i fem forskjellige land i Midtøsten, med flere banker som planlegger å starte piloter i de kommende ukene.

Horizon 2020 er det største EU-programmet for forskning og innovasjon med nesten 80 milliarder euro av midler tilgjengelig over en sjuårsperiode fra 2014 til 2020. Den tar sikte på å legge til rette for europeiske gjennombrudd, oppdagelser og ny innovasjon ved å ta ideer fra laboratoriet til markedet ved å fremme europeisk innovasjon og konkurranseevne i en global skala.

Mer enn 1850 selskaper over hele det europeiske økonomiske samarbeidsområdet søkte om tilskudd i denne siste søknadsrunden, der kun 3 prosent av søkerne mottok finansiering.

Kommentarer