Vil ha bevis før Tyskland boikotter Huawei - Elektronikknett
IT_sikkerhet

Vil ha bevis før Tyskland boikotter Huawei

Sjefen for den tyske sikkerhetsmyndigheten BSI sier til avisen Der Spiegel at han trenger bevis på sikkerhetsrisiko før han anbefaler at Huawei utelukkes som en 5G-leverandør.

Huawei har på ulike måter fått portforbud fra den kommende 5G-infrastrukturen i blant annet USA, Australia og New Zealand. Motivasjonen er at Huawei, ZTE og andre kinesiske teleselskaper er en sikkerhetsrisiko som kan brukes av Kina til spionasje.

Konkurrent Cisco og en rapport fra den amerikanske kongressen advarte om at Huawei var en sikkerhetsrisiko allerede i 2012. I dag kjemper den amerikanske regjeringen mot at Huawei blir valgt av amerikanske myndigheter og enkeltpersoner. USA forsøker også å overtale alle sine allierte til å ta samme beslutning. Både Deutsche Telekom, Vodafone og Telefónica bruker Huawei-utstyr i sine nettverk i dag.

– For så alvorlige beslutninger som forbud, er det nødvendig med bevis, sier Arne Schönbohm, leder av Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, til avisen Der Spiegel.

Huawei prøver å møte anklagene ved å være åpen med sin teknikk. I november åpnet selskapet et laboratorium i Bonn, hvor tyske kunder blant annet kunne undersøke kildekoden til Huaweis produkter. Ifølge Arne Schönbohm er denne modellen noe som andre leverandører gjerne kunne kopiere.

Kilde: etn.se

Kommentarer