Utviklingskort med to USB-porter - Elektronikknett
Segger-PR59_emPowerUSBHost

Utviklingskort med to USB-porter

Et nytt, mikrokontrollertbasert utviklingskort med to USB-porter skal gjøre det enkelt og kosteffektivt å bygge et stort utvalg av USB-baserte dingser. Og programvaren er gratis.

Det er SEGGER som nå lanserer emPower-USB-Host, et kompakt, rimelig utviklingskort. Med to USB vertsporter skal mange applikasjoner som benytter USB-periferenheter kunne realiseres uten mye innsats. 

Blant annet er forhåndskompilerte applikasjoner for strekkode- og smartkortlesere, så vel som POS.skjermer, LTE-pinner og USB-til-LAN adaptere tilgjengelig for nedlasting. Dette inkluderer komplette prosjekter for Embedded Studio med kildekode til disse applikasjonene.

Applikasjonene bruker for øvrig SEGGERs emUSB-Host programvare-API, som skal gjøre det enkelt å få tilgang til ulike typer USB-enheter.

emPower-USB-Host anvender emLoad oppstartslaster, som er forhåndslastet inn i flashminnet i mikrokontrolleren, til å endre applikasjoner i løpet av sekunder ved bruk av en USB flash-enhet. Utvikling av kundespesifiserte applikasjoner støttes også. Kortet har en debuggingskontakt, som gir full tilgang til mikrokontrolleren, en NXP LPC54605J512 MCU med Cortex-M4 kjerne.

Skjemategninger og mønsterkortutlegg for kortet er tilgjengelig under en Creative Commons lisens. På denne måten kan maskinvaren benyttes som en mal for kundespesifiserte enheter med to USB-porter.

Mer informasjon om utviklingskortet finner du her (ekstern lenke).