Tredoblet robotsalg i 2018 - Elektronikknett
MiR
Danske Mobile Industrial Robots har lykkes godt med sine autonome transportroboter. I 2018 tredoblet de omsetningen sammenlignet med 2017.

Tredoblet robotsalg i 2018

Mobile Industrial Robots (MiR), den danske produsenten av autonome mobile roboter, har igjen satt salgsrekord. Salget av mobil «cobots» i 2018 var nesten tre ganger høyere enn i 2017.

I følge en melding fra selskapet var dette også målet; fra en omsetning i 2017 på 75 millioner danske kroner til 200 millioner i år. Det skal legges til at MiRs inntekter på 200 millioner er ikke mindre imponerende siden selskapet omsatte for 5 millioner i 2015.

– Hovedgrunnen til at vi har vært i stand til å vokse så mye det siste året er at vi ser en stor etterspørsel fra kunder som kjøper flåter i størrelsesorden 15-25 MiR-roboter og til flere og flere steder. Vi er for alvor i ferd med å få hull på de store selskapene, som har sett potensialet som ligger i å optimalisere sin interne logistikk for å øke sin konkurranseevne. Bedriftene går mot stadig mer fleksible produksjonssystemer, der de vil være i stand til å produsere mer tilpassede løsninger i små volumer, noe som også setter krav til logistikken som også må være fleksibel og lett å tilpasse. Her passer vår teknologi veldig bra, sier Thomas Visti, CEO i MiR. Det store flertallet av de danske robotprodusentens kunder er store internasjonale produksjonsbedrifter.

Bilindustrien
Bilindustrien var veldig raske til å se potensialet i logistikkroboter, og nå er Toyota også blitt lagt til listen over mange globale produsenter som har sett fordelene ved å bruke mobile roboter til intern transport. Bilprodusenten har nettopp investert i en stor flåte av MiR-roboter til en fabrikk i USA, og bruker også mobile roboter på andre fabrikker i USA og Asia. Samtidig har den franske giganten Faurecia med 109.000 ansatte nettopp inngått en strategisk avtale med MiR om globalt samarbeid. Med kunder som Volkswagen, PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Ford, General Motors, BMW, Daimler, Fiat / Chrysler, Toyota, Hyundai-Kia med flere, er Faurecia representert i over 300 bilfabrikkene i mer enn 30 land.

Mer vekst i 2019
Den fortsatte veksten betyr at MiR vil igjen ansette rundt 100 nye medarbeidere i 2019, åpne nye kontorer og lansere nye produkter.

– Vi kan ikke hvile på våre laurbær, og forventer å øke salget betydelig igjen i 2019. I året som kommer skal vi fokusere på å fortsette å levere løsninger som bedrifter trenger. Dette innebærer blant annet at vi i samarbeid med eksterne partnere vil tilby leasing av roboter, sier Thomas Visti.

I 2018 etablerte MiR nye kontorer for å støtte lokale markeder, og produsenten er nå til stede i New York, San Diego, Frankfurt, Shanghai og Singapore. De planlegger også å åpne et annet kontor i USA, Shenzhen i Kina og Tokyo i begynnelsen av neste år.

Del av den danske robotklyngen
Mobile Industrial Robots ble grunnlagt i 2013 av robotutvikleren Niels Jul Jacobsen, en nøkkelfigur i byggingen av Danmarks internasjonalt anerkjente robotklynger. Våren 2018 ble MiR kjøpt av amerikanske Teradyne, leverandør av automatisk testutstyr, som også kjøpte danske Universal Robots for tre år siden.

Kommentarer