Danske Mobile Industrial Robots har lykkes godt med sine autonome transportroboter. I 2018 tredoblet de omsetningen sammenlignet med 2017.

Tredoblet robotsalg i 2018

Mobile Industrial Robots (MiR), den danske produsenten av autonome mobile roboter, har igjen satt salgsrekord. Salget av mobil «cobots» i 2018 var nesten tre ganger høyere enn i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge en melding fra selskapet var dette også målet; fra en omsetning i 2017 på 75 millioner danske kroner til 200 millioner i år. Det skal legges til at MiRs inntekter på 200 millioner er ikke mindre imponerende siden selskapet omsatte for 5 millioner i 2015.

– Hovedgrunnen til at vi har vært i stand til å vokse så mye det siste året er at vi ser en stor etterspørsel fra kunder som kjøper flåter i størrelsesorden 15-25 MiR-roboter og til flere og flere steder. Vi er for alvor i ferd med å få hull på de store selskapene, som har sett potensialet som ligger i å optimalisere sin interne logistikk for å øke sin konkurranseevne. Bedriftene går mot stadig mer fleksible produksjonssystemer, der de vil være i stand til å produsere mer tilpassede løsninger i små volumer, noe som også setter krav til logistikken som også må være fleksibel og lett å tilpasse. Her passer vår teknologi veldig bra, sier Thomas Visti, CEO i MiR. Det store flertallet av de danske robotprodusentens kunder er store internasjonale produksjonsbedrifter.

Bilindustrien
Bilindustrien var veldig raske til å se potensialet i logistikkroboter, og nå er Toyota også blitt lagt til listen over mange globale produsenter som har sett fordelene ved å bruke mobile roboter til intern transport. Bilprodusenten har nettopp investert i en stor flåte av MiR-roboter til en fabrikk i USA, og bruker også mobile roboter på andre fabrikker i USA og Asia. Samtidig har den franske giganten Faurecia med 109.000 ansatte nettopp inngått en strategisk avtale med MiR om globalt samarbeid. Med kunder som Volkswagen, PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Ford, General Motors, BMW, Daimler, Fiat / Chrysler, Toyota, Hyundai-Kia med flere, er Faurecia representert i over 300 bilfabrikkene i mer enn 30 land.

Mer vekst i 2019
Den fortsatte veksten betyr at MiR vil igjen ansette rundt 100 nye medarbeidere i 2019, åpne nye kontorer og lansere nye produkter.

– Vi kan ikke hvile på våre laurbær, og forventer å øke salget betydelig igjen i 2019. I året som kommer skal vi fokusere på å fortsette å levere løsninger som bedrifter trenger. Dette innebærer blant annet at vi i samarbeid med eksterne partnere vil tilby leasing av roboter, sier Thomas Visti.

I 2018 etablerte MiR nye kontorer for å støtte lokale markeder, og produsenten er nå til stede i New York, San Diego, Frankfurt, Shanghai og Singapore. De planlegger også å åpne et annet kontor i USA, Shenzhen i Kina og Tokyo i begynnelsen av neste år.

Del av den danske robotklyngen
Mobile Industrial Robots ble grunnlagt i 2013 av robotutvikleren Niels Jul Jacobsen, en nøkkelfigur i byggingen av Danmarks internasjonalt anerkjente robotklynger. Våren 2018 ble MiR kjøpt av amerikanske Teradyne, leverandør av automatisk testutstyr, som også kjøpte danske Universal Robots for tre år siden.

Powered by Labrador CMS