Største EU-prosjekt noensinne for USN - Elektronikknett
Applause_USN

Største EU-prosjekt noensinne for USN

Universitetet i Sørøst-Norge, ved Institutt for mikrosystemer, skal inn i EUs APPLAUSE-prosjekt som har en ramme på 350 millioner kroner de neste tre årene. De skal spesielt bidra sammen med bedriften IDEAS til å utvikle en miniatyrisert bildesensor og et kamera.

Forrige uke ble det kjent at prosjektet APPLAUSE er rangert på topp tre listen over prosjekter som får penger fra EU kommisjonen. USNs Institutt for mikrosystemer (IMS) er partner i prosjektet. USN skal dermed inn i et stort EU-prosjekt med verdensledende teknologimiljøer. Dette blir også det største EU-samarbeidet USN noen gang har vært med i.

Prosjektet består av hele 34 partnere. De skal bruke 350 millioner kroner de neste tre årene, til å utvikle avansert teknologi. Målet er å gjøre Europas bedrifter verdensledende innenfor produksjon, optikk og fotonikk.

Tildelingen skjer gjennom Joint Technology Initiatives (JPI). Dette er Europas største teknologisatsing for industrien i EU-programmet "Horizon 2020".

Forskningsdirektør Dirk Meier i Integrated Detector Electronics as (IDEAS) sier at de ser fram til å samarbeide med USN i dette utfordrende prosjektet, der deres kjernekompetanse på frontend integrerte kretser for elektroniske sensorer kombineres med Institutt for mikrosystemers kjernekompetanse på mikrosensorer.

Professorene Per Øhlckers og Knut Aasmundtveit på Institutt for mikrosystemer sier at de spesielt vil bidra sammen med IDEAS til å utvikle en miniatyrisert bilde-sensor og et kamera. Selve applikasjonen er et infrarødt kamera for helikopter eller biler som kan oppdage personer i mørket.

Kommentarer