Skjermkontroller optimalisert for head-up - Elektronikknett
Socionext-skjermkontroller-headup

Skjermkontroller optimalisert for head-up

Socionext starter nå leveranser av sin nye skjermkontroller, optimalisert for head-up skjermer i kjøretøy.

Socionext Inc. melder at de starter volumproduksjon av sin nyeste skjermkontroller, SC1711, utviklet for head-up skjermer i kjøretøy. Samtidig lanseres et programvaresett.

Socionext skjermkontroller konfigurasjonseksempel Eksempel på konfigurasjon av SC1711.

Løsningen omfatter 2D-grafikkmaskinen SEERIS, høyhastighets APIX 2 grensesnitt, samt omfattende sikkerhetsfunksjoner som skal gjøre den egnet for trygge og kosteffektive kjøretøysystemer.

Selskapet opplyser at interessen for kjøretøysystemer øker raskt. Spesielt head-up skjermer (HUD) får mye oppmerksomhet, ettersom de krever mindre bevegelser i siktlinjen for å få informasjon, noe som kan redusere trøtthet hos føreren, og dermed forbedre sikkerheten.

SC1711 ble utviklet nettopp for å møte de spesielle behovene til HUD med den kraftige 2D grafikkmotorserien SEERIS, og APIX2 høyhastighets seriegrensesnitt. Socionext optimaliserte funksjonaliteten og ytelsen i SC1711 for skjermer med medium oppløsning, som brukes i HUD, og integrerte disse funksjonene i en kompakt 20mm x 20mm kapsling.

Selskapet gjorde også betydelige forbedringer i varmetoleransen for pakken, for å kunne møte de strenge kravene til dashbordkomponenter.   

SC1711 har også en funksjon som detekterer skjermsystemfeil for å kunne sikre stabil utgang ved hjelp av en signaturenhet, som overvåker integriteten til skjermutganger, samt en watchdog-funksjon. Dersom et skjermbilde fryser på grunn av en ødelagt kabel, vil komponenten umiddelbart svitsje skjermutgangen for å varsle føreren.

Kommentarer