Satser på autonomi og helse - Elektronikknett
RTI-embedded_world_19

Satser på autonomi og helse

Nå ramler allerede de første forvarslene til den kommende Embedded World 2019 i innboksen. En interessant sak er RTIs kommunikasjonsprogramvare.

Under Embedded World 2019 (26.-28. februar i Nürnberg), vil Real-Time Innovations (RTI) fokusere på den nyeste versjonen av deres kommunikasjonsprogramvare, Connext 6. Denne skal være spesielt utviklet for meget autonome systemer med store datamengder, som for eksempel autonome biler og helsesystemer.

Det amerikanske selskapet opplyser at Connext 6 tillater systemarkitekter å håndtere viktige tekniske utfordringer i komplekse autonome systemer, som effektiv administrasjon av høyhastighets sensordata, enkel integrasjon med standardiserte grensesnitt, og optimalisert sikkerhet – inkludert for sikkerhetskritiske systemer.

De nye funksjonene er kompatible og interoperative gjennom hele RTIs Connext produktutvalg – Connext DDS Secure, Professional, Micro og Cert. Dessuten tilbyr RTIs kommunikasjonsprogramvare, som er basert på Data Distribution Service (DDS) standarden, muligheten for å integrere OPC-UA i DDS-systemer, og kjøre DDS med det nye IEEE TSN standardsettet.

Med tanke på bruk i autonome kjøretøy og –systemer kan Connext 6 by på et data-sentrisk, interoperativt rammeverk som skal støtte alle operativsystem og prosessorfamilier som for tiden er i vanlig bruk av OEMs og deres leverandører. RTIs programvare støtter bruk av DDS-standarden i både Robotic Operating System (ROS2) og AUTOSAR Adaptive Platform. Den sikkerhetssertifiserbare versjonen, Connext DDS Cert, møter kravene i ISO 26262 ASIL-D, den funksjonelle sikkerhetsstandarden for biler. I tillegg inneholder Connext 6 modulen Connext DDS Secure, den første sikre kommunikasjonsprogramvaren designet for sanntids styring og autonome applikasjoner.

For for bruk innen helse og velferd kan Connext 6 gjøre helsebedrifter i stand til å strømlinjeforme høyhastighets dataforbindelser over komplekse systemer, og tilby nye muligheter for applikajsoner med kombinerte sensorløsninger. IoT-systemer innen helse involverer gjerne transport og analyse av enorme mengder data i sanntid, samtidig som man skal opprettholde påliteligheten og sikkerheten til et nettverk i medisinsk klasse. Connext DDS kan også gi støtte for konfidensialitet, integritet og tilgangskontroll, så vel som samsvar med strenge standarder for sikkerhetssertifisering.

Connext 6 produktsett vil bli generelt tilgjengelig i første kvartal 2019, opplyser RTI, som holder til i Hall 4, Stand 471 under EW 2019.