Radar på én krets med innebygd antenne - Elektronikknett
mmwave-sensors-factory
Den første sensoren som TI slipper, kalles IWR6843. Den har tre senderkanaler og fire mottakere. Sendeeffekt er oppgitt til å være 10 dBm. Typisk tenkt brukt som nivåmåler og i fabrikkautomatisering. Illustrasjon: TI.

Radar på én krets med innebygd antenne

En svært liten radarsensor som sveiper fra 60 til 64 GHz, er helintegrert – inkludert antenne – lanseres av Texas Instruments. Den retter seg mot industrielle applikasjoner, som nivåmåling, og er lett å bruke og, ifølge TI. Dessuten skal den ha høyere oppløsning enn sammenlignbare alternativer.

- I bunn ligger teknologi som vi begynte å utvikle i laboratoriet for ti år siden. Det første produktet lanserte vi i mai i fjor. Det er primært for biler og produseres i volum, sier Sameer Wasson, ansvarlig for radarkretser hos TI.

Radarteknologien som brukes er klassisk FMCW-teknologi, som gjør det mulig å måle avstand og vinkel på en gjenstand, samt hastighet.

Fjorårets lansering har en sveipefrekvens på 76 til 81 GHz, som er det bilindustrien ønsker. Den nye kretsen i familien, IWR6x, sveiper fra 60 til 64 GHz.

iwr6843-mmwave-sensors Den første kretsen er klar for levering.

– Det er spesielt  to ting som skiller seg fra tidligere krets. Delvis har vi gått til 60 GHz, som er allment akseptert i industrien, og delvis har vi integrert antennen i kapslingen, sier Sameer Wasson. – Sammenlignet med en eksisterende smalbånds 24 GHz-løsning, kan denne oppdage gjenstander og bevegelser opptil 16 ganger mer nøyaktig.

Som tidligere er dette en enkeltbrikke-løsning laget i en 45 nm CMOS-prosess. Alt nødvendig er integrert; sender, mottaker, klokke, AD-omformer, minne, MCU og maskinvareakselerator, og DSP.

Alt har fått plass i en 10,4 x 10,4 mm kapsling med 161 tilkoblinger og antenne.

Den første sensoren som skal slippes, kalles IWR6843. Den har tre senderkanaler og fire mottakere. Sendeeffekt er oppgitt til å være 10 dBm.

Ombord er det to Arm Cortex-R4F, en som håndterer innebygd selvkalibrering og selvtest og en for kontroll og objektdeteksjon. Signalbehandlingen styres av en C674x. Rekkevidden avhenger av antennekonfigurasjonen.

– Med en integrert antenne kan du detektere et menneske på 60 meters avstand, og du kan spore et menneske på omtrent 50 meter. En standardmodul med en ekstern antenne kan nå lenger; over 100 meter, forklarer Wasson.

Den analoge ytelsen er mer eller mindre den samme som før, mens algoritmene har fått en oppgradering.

– Vi har investert tungt i algoritmer i løpet av det siste året, noe som betyr at vi kan behandle mye mer lokalt. Det er en stor fordel i applikasjoner som er kritisk med hensyn til forsinkelser, sier Sameer Wasson.

Typiske  anvendelser er nivåmåling av væsker, robotteknikk, fabrikk- og byggautomatisering.

IWR6843 er nå i preproduksjon, slik at kretsene skal være tilgjengelige. TI tilbyr også en utviklingsplattform til 348 dollar.

Kommentarer