RIIoT – en komplett løsning for LPWAN - Elektronikknett
RC1880-SPR_Platform
Illustrasjonsfoto viser et RC1880-SPR sensor utviklingskort. Som modul er denne sentral i RIIoT-nettverket. Foto: Radiocrafts.

RIIoT – en komplett løsning for LPWAN

Radiocrafts lanserer en ny familie av RF-moduler som lager et komplett LPWAN (Low Power Wide Area Network) optimalisert for industrielle IoT-applikasjoner.

Radioprotokollen bruker IEEE 802.15.4 g/e som gir toveis kommunikasjon med korte overføringsimpulser og som gjør det mulig med tette nettverk med høy pålitelighet og svært lav effekt, heter det.

– RIIoT har en kompakt RF-modul som fundament, et enkelt oppsett og en ny løsning for å koble til en hvilken som helst sensor eller aktuator. Vi kaller det ICI, Intelligent C-programmerbar I/O. Det gjør at kunden kan lage komplekse applikasjoner som styrer og støtter sensorer og aktuatorer med mindre enn 100 linjer med C-kode, og fjerner behovet for ekstern mikrokontroller i blad-noden, sier Peder Martin Evjen, administrerende direktør i Radiocrafts.

Et komplett RIIoT-nettverk inkluderer sensornoder basert på RC1880-SPR-modulen, en gateway basert på RC1880-GPR-modulen, og RIIoT-NET, en Linux-programvare som kan kjøre på en hvilken som helst kommersiell gateway basert på Linux og har SPI eller USB-grensesnitt.

Den nye RIIoT LPWAN-løsningen er rimelig, krever ingen lisens eller abonnement og har svært lav effekt. En sensornode kan kjøre på et 500 mAh myntcellebatteri i 5 år med oppdateringer hvert par minutter.

RIIoT:
•          868 MHz eller 915 MHz frekvens
•          Star nettverkstopologi
•          Støtter flere hundre noder i et nettverk
•          Lavt strømforbruk, 5 års levetid på et 500 mAh myntcellebatteri
•          Universelt sensor/aktuator ICI grensesnitt
•          Opptil 8 km rekkevidde ved fri siktlinje, 5 kbps/høyeffekt-alternativ
•          Bruk en hyllevare Linux-gateway for for internettilgang
•          Sky-applikasjon kompatibel via JSON-objekter

Kommentarer