Mer intelligent designmotor i DesignSpark Mechanical - Elektronikknett
DesignSpark Mechanical 4

Mer intelligent designmotor i DesignSpark Mechanical

Den nyeste versjonen av 3D-modelleringsprogramvaren inneholder konsepter og ideer til nye løsninger og prototypefremstilling, utviklet av brukere

RS Components (RS) har lansert en ny versjon av DesignSpark Mechanical, et 3D CAD-modelleringsverktøy som kan lastes ned gratis. Nå er versjon 4.0 tilgjengelig – den første oppdateringen av verktøyet på tre år – med ny funksjonalitet og en mer intelligent designmotor i tillegg til raskere ytelse.

DesignSpark Mechanical ble lansert i 2013 og utviklet i samarbeid med SpaceClaim. De regnes som en ledende leverandør av 3D-modelleringsprogramvare for teknikere og ingeniører, rettet mot både studenter og profesjonelle designere. Programvaren gjør det mulig for brukerne å raskt kunne lage prototyper eller omvendte konstruksjoner av alle fysiske gjenstander.

Versjon 4.0 har en rekke forbedringer av brukergrensesnittet og introduserer en blend-funksjon som gjør det mulig å skape rotasjonsblandinger, periodiske blandinger eller platemetallblandinger. I tillegg til disse forbedringene introduserer RS en ny automatisk lagringsfunksjon og diverse forbedringer av eksisterende verktøy i programvaren, samt muligheten til å analysere fast legeme-geometri med tanke på feil, med tips for å utbedre dem. Disse tilføyelsene og forbedringene er basert på tilbakemeldinger fra DesignSpark Mechanicals brukere.

I tillegg er DesignSpark Mechanical versjon 4.0 det første gratis programvareverktøyet som sømløst integrerer den populære Ultimaker Cura-slicing-programvaren med åpen kildekode. Funksjonen er resultatet av et tett samarbeid mellom RS og Ultimaker, et av de største selskapene innen 3D-utskrift i verden. Med denne funksjonen kan brukerne optimalisere designene sine ved hjelp av eksperttestede 3D-skrivere og materialer og strømlinjeforme arbeidsflyten for best mulig effektivitet.

Versjon 4.0 inneholder også følgende viktige funksjoner: støtte for 4K- og ultra-HD-skjermer, muligheten for å veksle mellom flere drivere og moduser for grafikkgjengivelse, muligheten for å eksportere 3D-geometri i DreamWorks OpenVDB-filformatet med åpen kildekode og diverse utbedringer av mindre programvarefeil. I tillegg støtter verktøyet nå 14 nye språk.

– Denne nye versjonen av DesignSpark Mechanical hever standarden for gratis og rimelige 3D CAD-modelleringsverktøy når det kommer til anvendelighet og ytelse, sier Mike Bray, viseadministrerende direktør i DesignSpark. – Oppdateringen til 4.0 er enda et eksempel på engasjementet vårt for å utvide og forbedre DesignSpark-pakken kontinuerlig. Dessuten er programvaren helt gratis – ikke bare for kundene våre, men for alle – noe som viderefører produktets underliggende filosofi. Det grunnleggende målet vårt er å redusere hindringer for ingeniører og fjerne betydelige kostnader som hindrer mange av de beste ideene i å bli realisert, avslutter han.

Den nyeste versjonen av DesignSpark Mechanical er klar for nedlasting.

Kommentarer