Liten, kontaktløs strømføler - Elektronikknett
ROHM_Contactless_Current_Sensor

Liten, kontaktløs strømføler

ROHM har nylig lansert det de hevder er industriens minste kontaktløse strømføler.

Sensoren, med betegnelsen BM14270MUV-LB har minimalt strømforbruk (ingen varmeproduksjon) i en svært kompakt størrelse, noe som gjør den ideell for industrielt utstyr og forbrukerutstyr som registrerer driftsforhold via strøm, inkludert batteridrevne droner, solcellesystemer og servere i datasentre som krever høy effekt.

Konvensjonelle sensorer som bruker hall-elementer har typisk et stort strømforbruk og lav følsomhet, noe som gjør det nødvendig å trekke strøm i selve sensorelementet.

Strømsensoren bruker et høyfølsomt/lavtrøms MI-element som muliggjør kontaktløs strømdeteksjon. BM14270MUV-LB ble utviklet ved å kombinere selskapets halvlederproduksjons- og sensorstyringsteknologi med Aichi Steels MI (Magneto-Impedance)-element. Resultatet er en kontaktløs strømsensor som eliminerer behovet for å trekke strøm i sensoren for å måle den. Selve sensoren bruker svært lav strøm (0,07mA) og i størrelsen 3,5mm2. I tillegg har den en kanselleringsfunskjon mot forstyrrende magnetiske felt, noe som skal gjøre skjerming unødvendig. En digital utgang fra den innebygde A/D-omformeren reduserer dessuten MCU-belastningen.

Kommentarer