GE satser tungt på IIoT - Elektronikknett
DigitalizationIndustry

GE satser tungt på IIoT

General Electric har annonsert at det vil skape en ny, uavhengig digital virksomhet som fokuserer på å utvikle programvare for industriell IoT.

Satsingen er en del av en vedvarende omorganisering, denne gangen under selskapets nyutnevnte administrerende direktør, den andre i løpet av et år, H. Lawrence Culp Jr. Det nye selskapet vil kombinere GEs programvaresystemer som inkluderer produkter som GE Digital's Asset Performance Management, samt forretningsenhetene GE Power Digital og Grid Software Solutions.

Ifølge selskapet vil den nye virksomheten «gi programvare for ressursintensive næringer med fokus på kraft, fornybar energi, luftfart, olje og gass, mat og drikke, kjemikalier, forbruksemballasje og gruveindustri.» I tillegg krever planene at den skal være en heleid, uavhengig virksomhet med ny merkevare og identitet, egenkapitalstruktur og eget styre.

Det nye selskapets uavhengige struktur, sier GE, vil muliggjøre ytterligere utenforinvesteringer og gi ansatte mulighet til å kjøpe aksjer. Den nye virksomheten vil starte med 1,2 milliarder dollar i årlig programvareinntekter og en eksisterende global kundebase, sier selskapet.

Det globale IIoT-markedet er estimert til å kunne legge til 14,2 billioner dollar til verdensøkonomien innen 2030. General Electric har investert tungt i programvarevirksomheten GE Digital, med tidligere administrerende direktør Jeff Immelt som sa i 2015 at målet var å bli et «topp 10 programvareselskap» innen 2020.

Predix-plattformen, lansert i 2013, er GE Digitals proprietære plattform for utvikling av industrielle IoT-applikasjoner. Ytterligere detaljer om GEs nye IIoT-programvareselskap vil bli annonsert i 1. kvartal 2019.

Kommentarer