Ferjekontrakt til Q-Free - Elektronikknett
Fjord1

Ferjekontrakt til Q-Free

Bompengeteknologiselskapet Q-Free skal levere automatiske betalingsløsninger for ferjer i Norge, til en verdi av 55 millioner kroner.

Q-Free har inngått en avtale med Fjord1 om å levere utstyr og tjenester for automatisert klassifisering og AutoPASS-betalinger for flere ferjeforbindelser i Norge (Indre Sunnmøre og Romsdalspakken).

Den kombinerte verdien på disse kontraktene er oppgitt til rundt 55 MNOK. Kontraktene starter 1. januar 2020 og vil løpe opp til 14 år.

– Vi er stolte over at Fjord1 fortsatt har tiltro til Q-Free som sin leverandør av automatiserte klassifiserings- og betalingsløsninger. De nye løsningene vil forbedre brukeropplevelsen for ferjepassasjerer og muliggjøre mer effektive driftsprosesser for ferjeoperatøren, uttaler adm. direktør i Q-Free, Håkon Volldal, i en pressemelding.

– Gjennom de siste to årene har Q-Free signert langsiktige kontrakter i det norske ferjemarkedet til en total verdi på over 120 MNOK. Dette er et betydelig bidrag til for løpende omsetning, kommenterer Volldal.