FPGA-oppgradering tilpasset 10G PON - Elektronikknett
Microsemi_PolarFire_FPGA_Product_Image_FINAL

FPGA-oppgradering tilpasset 10G PON

PolarFire FPGA Burst Mode skal muliggjøre applikasjoner med svært liten formfaktor for 10G passive fibernettverk.

Microchip lanserer nå, gjennom sitt datterselskap Microsemi Corporation, den første feltprogrammerbare portmatrisen (FPGA) for 10G Passive Optical Network (PON) Optical Line Terminal (OLT) implementering i kompakt formfaktor. Den nye PolarFire FPGA Burst Mode Receiver (BMR) løsningen skal også være den eneste i sitt slag som muliggjør 10G PON løsninger i formatene Small Form Factor Pluggable (SFP) og 10 Gb SFP (XFP).

BMR-løsningen skal gjøre kundene i stand til å bygge OLT-produkter i mindre moduler enn det som tidligere har vært mulig, samtidig som de trekker lavest effekt i ekstreme termiske omgivelser. BMR kan skreddersys til kundens behov, og hevdes å ha industriens raskeste – 10,8 nanosekunder – låsetid når det gjelder mellomklasse FPGA for PON. Serien muliggjør en kompakt PON-løsning i bittesmå optiske moduler. Som en stadig mer populær telekommunikasjonsteknologi for å ivareta fiber til sluttkunden, representerer PON en punkt-til-multipunkt arkitektur med bruk av strømløse fiberoptiske splittere, som betyr at en enkelt fiber kan betjene flere sluttpunkter. 

Kombinasjonen av PolarFire FPGAer og den nye BMR-teknologien åpner for at designere kan bygge unike, proprietære løsninger. Disse retter seg mot de sentrale utfordringene knyttet til reduksjon av effektforbruket og varmedissiperingen i PON-utstyr, samtidig som de muliggjør den lille formfaktoren som sluttkundene krever for å utvide mulighetene for fjernimplementeringer for nettleverandørene.

Løsningen støttes av et verktøysett som kan hjelpe til i applikasjonsutviklingen. Disse inkluderer et referansedesign, Libero Integrated Design Environment (IDE) programvare og et maskinvaresett.

Den nye PolarFire FPGA 10G PON BMR løsningen er tilgjengelig umiddelbart, og er kostnadsfri for eksisterende abonnenter av Microchips Libero designsett.