50 forskningsprosjekter med Intels nevromorfe AI-krets - Elektronikknett
intel-kapoho
Intels Loihi-kretst har fått navnet Kapoho Bay når den er koblet til en USB-pinne.

50 forskningsprosjekter med Intels nevromorfe AI-krets

Et dusin forskergrupper skal leke seg med Intels Loihi, en nevromorf krets for bruk i nevrale nett.

Loihi ble introdusert for et år siden, og ble lansert som et forskningsprodukt, og det ble sagt at selskapet er interessert i samarbeid som ville produsere åpne resultater.

Kapoho Bay er navnet på brikken koblet til en USB-pinne. Den kan også kobles til et nevromorft kamera fra Swiss Inivation. Eller du kan bruke kameraet via Intels skytjeneste.

Dagens AI-kretser bruker konvensjonell digital teknologi. Uttrykket nevromorf brukes på kretser som snur opp ned på konvensjonelle algoritmer for nevrale nett for å bli enda mer lik biologiske nevroner, der de for eksempel arbeider asynkront eller sender signaler til hverandre via pulstog.

Intel-loihi Selve Loihi-kretsen.

Loihi er produsert på 14 nm og inneholder 130.000 og 130 millioner kunstige synapser eller koblingsbaner. Intel hevder at den er opp til 1000 ganger mer effektiv enn konvensjonelle prosessorer for trening av nevrale nett som er den iterative prosessen for å justere nevralenes vekter fram til at virkelige utdata er tilnærmet lik ønsket utdata.

Universiteter som er partnere: Bern, UCLA, UCB, Cornell, Göttingen, TU Graz, Harvard, TU München, Radboud, Tennessee og Villanova. Alt er samordnet under INRC-nettverket (Intel Neuromorphic Research Community).

Kommentarer