To-modus kraftovervåkingskrets - Elektronikknett
Microchip_MCP39F511A

To-modus kraftovervåkingskrets

Microchip Technology Inc. lanserer en fleksibel, to-modus kraftovervåkingskrets som måler både AC- og DC-modus med en feilnøyaktighet på 0,1 prosent over et område på 4000:1. Effektberegninger og hendelsesovervåking er inkludert i en enkelt krets, noe som reduserer materialkostnadene og utviklingstiden for fastvare.

Kraftovervåkingskretsen MCP39F511A er en høyt integrert komponent som retter seg mot mer nøyaktige kraftmålinger i avanserte design, heter det i en melding fra Microchip.

For å forenkle kalibreringsprosedyrer og støtte krav til mest mulig nøyaktighet, er to 24-bit delta-sigma analog-til-digital omformere (ADC) med 94,5 dB signal-støyforhold pluss distorsjon (SINAD)-ytelse og en 16-bit beregningsenhet inkludert.Kretsen, som er egnet for forbruker-, IoT- og industrielle anvendelser, detekterer automatisk ulike kraftforsyningstyper og veksler mellom AC og DC modus, og optimaliserer derved resultatene. Komponenten hjelper dessuten utviklerne med å finne og løse problemer, med et innebygd EEPROM som logger kritiske hendelser, så vel som en integrert spenningsreferanse med lav avdrift og en intern oscillator som begge reduserer implementeringskostnadene.

Komponenten tilbyr standard effektberegninger, slik som aktiv, reaktiv og tilsynelatende effekt, aktiv og reaktiv energi, root-mean-square (RMS) strøm og spenning, linjefrekvens og effektfaktor, som gjør designere i stand til å integrere svært nøyaktige kraftovervåkingsfunksjoner i sluttapplikasjoner med minimal fastvareutvikling.

For å forenkle utviklingsinnsatsen ytterligere, inkluderer MCP39F511A avanserte funksjoner som autolagring og autolasting av effektmengder til og fra EEPROM ved krafttap eller start, slik at måleresultatene er sikret i fall av uventet bortfall av kraftforsyningen. Hendelsesovervåking for ulike krafttilstander vil også kunne forbedre preventivt systemvedlikehold, og gjør utviklerne bedre i stand til å administrere kraftforbruket.

Komponenten støttes av demonstrasjonskortet MCP39F511A Power Monitor Demonstration Board (ADM00667), som er et fullt funksjonelt énfase effekt- og energiovervåkingssystem. Systemet beregner og viser aktiv effekt, reaktiv effekt, RMS strøm, RMS spenning, aktiv energi (både import og eksport) og fire-kvadrant reaktiv energi. Det kan enkelt koples via USB til «Power Monitor Utility Software» som tilbyr automatisert styring, slik at brukerne enkelt kan evaluere alle systemkonfigurasjoner.

MCP39F511A er tilgjengelig umiddelbart.

Kommentarer