Rittal digitaliserer produksjonen - Elektronikknett
Rittal_produksjon
31 roboter til sveising og håndtering i volumproduksjonen av gulvskapet VX25 sikrer at transport- og sveiseprosessene fungerer pålitelig i anlegget.

Rittal digitaliserer produksjonen

Et moderne senter for produksjon av store gulvskap er for tiden under byggingpå Rittals Rittershausen-fabrikk. Det er basert på prinsippene for Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av prosesser og helautomatiske profil-, sveising og panelproduksjonsenheter. Samtidig installerer Rittal nye høyteknologiske produksjonslinjer for sine nye gulvskap VX25. Investeringen omfatter 120 millioner euro.

– Målet vårt er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger. Med dette i sikte har vi begynt transformasjonen til Industri 4.0. Vi setter neste standard i Rittals produksjonssystem for våre verdensomspennende produksjonsenheter, basert på prinsippet «One Rittal, one standard», sier Carsten Röttchen, administrerende direktør for International Production hos Rittal.

– Med den økende digitaliseringen som Industri 4.0 krever, kommer vi til å automatisere ytterligere delprosesser, øke datakonsistensen og integrere produksjonsprosessen i en heldigitalisert verdikjede gjennom et utførelsessystem for produksjonen.

Prosessforbedringene omfatter kunnskapsbaserte systemer som stadig utvikles gjennom datanettverk og analyse. Tendenser kan oppdages i sanntid, da de oppstår gjennom kontinuerlige sammenligninger av produksjonsresultater og statistiske prosesser. Dermed kan produksjonsproblemer unngås og toleranser kan overvåkes for å oppnå prosessens høye kvalitetskrav. Dessuten brukes forutsigende vedlikeholdsdata for å forbedre den tekniske tilgjengeligheten i produksjonsanleggene.

De første enhetene for VX25, som de helautomatiske linjene for montasjeplater og profiler samt sveisesystemer, er allerede installert. Når det nye produksjonsanlegget er ferdig i 2020, vil det ha tre profilsystemer, hver av dem 70 meter lange. Det innebærer at de horisontale og vertikale rammeprofilene i det nye store gulvskapet VX25, som har perfekt symmetri og et konsistent 25 mm hullmønster, vil bli produsert i én enkelt prosess.

 

Kommentarer