Nytt program kobler oppstartere med næringslivet - Elektronikknett
KongsbergHOW
De som skal bidra med kunnskap for oppstartbedrifter: F.v. Walter Qvam, tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen. Tore Halvorsen, tidligere konserdirektør for TechnipFMCs subsea divisjon. Jan Erik Korssjøen, tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen. Svein Thorsen, tidligere adm. dir. i Valmarine. John A. Johansen, tidligere direktør for innovasjon og teknologi i Precicion Subsea.

Nytt program kobler oppstartere med næringslivet

Kongsberg Innovasjon lanserer nå et helt nytt program der oppstartsselskaper møter industriledere for å dele erfaringer og diskutere vanskelige strategiske beslutninger.

Programmet, som har fått navnet KongsbergHOW, har oppstart 5. september og vil kjøres over en 3-måneders periode denne høsten.

– Å lykkes med innovasjon er svært krevende. Oppstartsselskaper står ovenfor en rekke dilemmaer og må ta mange vanskelige valg uten å ha full oversikt. Disse «ringrevene» har lykkes med å bygge store internasjonale industrisuksesser og har kjent de strategiske dilemmaene på kroppen. Gjennom KongsbergHOW vil de gi innovatører innspill med basis i egne erfaringer, forteller Bjørn Trygve Hansen i Kongsberg Innovasjon.

– Dette programmet er helt unikt, og vil være svært verdifullt for de oppstartsselskapene som får delta. De vil rett og slett få et bedre grunnlag for å lykkes, og øke selskapsverdien hos potensielle investorer, legger Hansen til.

Walter Qvam tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Tore Halvorsen tidligere konserndirektør i TechnipFMCs subsea-divisjon, Jan Erik Korssjøen tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, John Johansen tidligere direktør for innovasjon og teknologi i Precision Subsea og Svein Thorsen tidligere adm. direktør i Valmarine er blant industrilederne som vil dele sine erfaringer med oppstartsselskapene som deltar i KongsbergHOW.

Kongsberg How vil kjøres fra 5 september til 21 november denne høsten og Kongsberg Innovasjon vil kun ta imot 7 oppstartsselskaper i den første runden av programmet.

– Det er begrenset med plasser og stor interesse. Vi har allerede akseptert 3 selskaper hittil. Det er Kongsberg Ferrotech, Applied Autonomy og PowUnit, forteller Hansen.

– Selskaper som ønsker å delta kan søke seg til programmet på våre nettsider, oppfordrer han.

Buskerud Fylkeskommune sponser oppbyggingen og gjennomføringen av KongsbergHOW. Det er derfor gratis å delta.

Kommentarer