Ny serie mellomklasseskop fra Tektronix - Elektronikknett
TEK_6SeriesMSOAppl

Ny serie mellomklasseskop fra Tektronix

Tektronix lanserer 6-serien MSO blandet signal oscilloskop, som i følge selskapet er en ny storsatsing på oscilloskop i klassen 1 til 8 GHz.

I følge selskapet utvider det nye oscilloskopet ytelsesterskelen til mellomklasse-oscilloskop til 8 GHz og samtidig leverer en samplingsrate på 25 GS/s på alle 4 kanaler – noe som skal være «først i industrien» for denne oscilloskopklassen.

Tek_6SeriesMSOMixed Den nye 6-serien MSO.

Samplingsfrekvensen 25 GS/s på alle kanaler, gjør at man ser opptil fire høyhastighetssignaler samtidig. For eksempel kan en DDR3-klokke og tre DDR3-datakanaler bli vist og analysert samtidig.

Inngangene har lav støy, spesielt ved de høyeste følsomhetsinnstillingene, heter det. For eksempel krever innvevde konstruksjoner rene, nøyaktige DC-strømforsyninger for å mate ASIC- og FPGA-enheter. For slike applikasjoner gjør 6-serien MSO det mulig for designere å måle DC-strømskinner med mer oppløsning og nøyaktighet, noe som reduserer tiden det tar å forstå høyfrekvente påvirkningsmidler på strømskinner i et design.

Basert på samme plattform som 5-serien MSO, skal 6-serien MSO gi enkel oppgraderbarhet. 5-serien MSO som ble lansert i fjor, var for øvrig bygget fra blanke ark. Flere av funksjonene og egenskapene fra denne er overført til 6-serien, inkludert brukergrensesnittet, en kapasitiv 15,6-tommers berøringsskjerm, FlexChannel-innganger, en 12-bits ADC som kan levere opptil 16 biter vertikal oppløsning, et helt nytt industrielt design og valgfritt Windows 10 operativsystem.

For mer innblikk i raskere signaler, inneholder 6-serien MSO en ny lavstøy forforsterker-ASIC, TEK061, som senker støy, spesielt på signaler som ligger i hundrevis av millivolt topp til topp. Med 25 GS/s samplingsfrekvens på fire kanaler, leverer instrumentet 16-bits oppløsning på 200 MHz ved bruk av High Res-modus. Dette innebærer at designere ikke bare ser forstyrrende signaler i strømforsyningen, men de kan også måles med et nøyaktighetsnivå, som hittil ikke har vært mulig i oscilliscop, hevdes det.

6-serien MSO er oppgraderbar og er tilgjengelig med en innebygd vilkårlig-/funksjonsgenerator, en gratis DVM og triggerfrekvensteller med produktregistrering, protokollalternativer, og valg av operativsystem. I likhet med 5-serien MSO, legger du til en TLP058 logisk probe, gjør instrumentets fire FlexChannel-innganger om til åtte digitale innganger. 6-serien MSO har også oppgraderbar båndbredde, som starter ved 1 GHz og strekker seg opp til 8 GHz med en enkel lisensoppgradering.

Mer informasjon: 6 Series MSO Mixed Signal Oscilloscope

Kommentarer