Lusedrepende kodestandard - Elektronikknett
barr_c_coding_standard_elektronikknett_web

Lusedrepende kodestandard

Det amerikanske ekspertfirmaet på innvevde systemer, Barr Group, har nå lansert en ny versjon av den kjente Embedded C Coding Standard.

Også kjent som BARR-C:2018, skal den nyeste versjonen av selskapets stilistiske koderegler hjelpe designere av innvevde systemer å redusere defekter i firmvare skrevet i C og C++.

Reglene i denne kodestandarden ble først publisert i 2008, og følges typisk av programvareutviklere som ønsker å redusere tidsforbruket under avlusings- (debugging) fasen i deres prosjekter, i tillegg til å forbedre vedlikeholdsmulighetene og porterbarheten for deres kildekode.

Lite har endret seg når det gjelder selve reglene. Det er lagt til oppklaringer og ekstra kodeeksempler for å gjøre reglene lettere å forstå og implementere.

I den nye versjonen har Barr Group også eliminert noen få, men viktige konlikter mellom deres regler og de i MISRA C:2012 - Guidelines for the Use of the C Language in Critical Systems.

Dette er på bakgrunn av at mange fastvareutviklere gjerne ønsker å kombinere “lusedrepende” stilistiske regler fra BARR-C standarden med sikkerhetsretningslinjer fra MISRA C.

Ifølge nylige undersøkelser, er BARR-C og MISRA C de to mest fulgte kodestandardene, med fire av ti systemingeniører som broker ett eller begge av disse i sine pågående prosjekter. 

– Embedded C Coding Standard’ens fokus på defekt-drepende stilistiske regler har alltid komplementert MISRA C’s focus på et sikrere undersett av språket, kommenterer teknisk direktør i Barr Group, Michael Barr. – For å sikre at utviklerne er i stand til å kombinere regler fra disse standardene sømløst, har vi oppdatert vår standard og verifisert at alle fare regler er i harmoni med den nyeste versjonen av MISRA C, sier han.

BARR-C:2018 er tilgjengelig via en gratis nedlastbar pdf, og i HTML format på https://barrgroup.com/coding-standard – i tillegg kan trykte kopier kjøpes på Amazon.com.

Sist, men ikke minst, er en redigerbar (Microsoft Word) kopi av BARR-C:2018 tilgjengelig for nedlasting og lisensiering for utviklingsteam som ønsker å kundetilpasse reglene til deres prosjektspesifikke behov.