Kitron investerer i Polen - Elektronikknett
Kitron_flag

Kitron investerer i Polen

Kitron planlegger å utvide sin satsing i Øst-Europa og har inngått en intensjonsavtale for et produksjonsanlegg i det nordlige Polen. Bakgrunnen er sterk utvikling i Litauen.

Byggingen av anlegget på 8.000 kvadratmeter er planlagt å starte i fjerde kvartal, og produksjonsstart er planlagt i tredje kvartal neste år.

Kitron planlegger å ansette rundt hundre medarbeidere det første driftsåret, og dette forventes å øke betydelig de kommende årene, muligens opp til rundt 500 ansatte.

– Dette er et stort skritt for Kitron. Vi har opplevd sterk vekst, spesielt for vår litauiske virksomhet, og vi har behov for å øke kapasiteten. Derfor er vi glade for å kunngjøre planene for et toppmoderne produksjonsanlegg i Polen, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron.

Planen omfatter et leid bygg som er spesialbygget for Kitron. Investeringer og kapasitetsøkning vil skje gradvis over en periode på rundt fem år. Samlede utgifter over denne perioden er forutsett å være rundt 15 millioner euro.

I løpet av de seneste årene har den litauiske operasjonen vokst raskt og er nå den største i Kitron-konsernet, med ca. 900 ansatte. I dag har selskapet elektronikkproduksjon i Norge, Sverige, Litauen, USA og Kina, i tillegg til et salgskontor i Tyskland.

Kommentarer