Innovasjonsfokus på ONS 2018 - Elektronikknett
ONS 2016 - liten
Bransjen er klar for nye teknologiske løsninger på ONS 2018. Foto: ONS/ Anne Lise Norheim

Innovasjonsfokus på ONS 2018

Mandag åpner årets utgave av olje- og offshoremessen ONS, og mange håper på litt ny giv i den norske bransjen.

Vi får mange tilbakemeldinger om at offshorenæringen er i ferd med å bedre seg igjen, selv om det kommer både positive og negative meldinger fra underleverandørene til bransjen.

Imidlertid har oljeselskapene erkjent at fremtiden vinnes med ny teknologi og intelligente, innovative løsninger, og her spiller elektronikkindustrien selvsagt en rolle.

”Norske innovasjoner driver industrien fremover”, heter det i ett av slagordene til årets oljemesse, og det følges opp med temaområdet ONS Innovation Park 2018, der de besøkende kan lære mer om de nyeste tekniske løsningene.

Denne standen samler 18 små og mellomstore norske selskaper, som viser nye og spennende innovasjoner, skreddersydd for å øke verdiskapningen på den norske kontinentalsokkelen. 

Samtlige av disse selskapene er delfinansiert av Forskningsrådet, og selv om teknologiene er primært rettet mot og testet på den norske kontinentalsokkelen, er nyskapningene og løsningene høyst anvendelige internasjonalt, melder arrangøren: – Et økt fokus på kosteffektivitet, sammen med et sterkt fokus på miljømessig smarte løsninger, tvinger selskaper til å innovere, heter det.

Hele fire av de 18 selskapene er blitt nominert til prisen ONS Innovation award.  Disse er ISPAS (som vi tidligere har omtalt i Elektronikk), Solution Seeker, Tomax og Interwell P&A.

Vinnerne vil bli kunngjort på ONS Innovation Park tirsdag 28. august.

ONS 2018 går av stabelen i Stavanger 27. – 30. august.