Ford oppretter eget selskap for selvkjørende biler - Elektronikknett
ford_autonom
Foto: Ford Motor Company

Ford oppretter eget selskap for selvkjørende biler

Ford Motor Company oppretter selskapet Ford Autonomous Vehicles LLC for å styrke sin satsing på selvkjørende biler.

Selskapet vil omfatte Fords autonome satsing på integrering av selvkjørende systemer, videre forskning og utvikling av autonome kjøretøy, selvkjørende transportnettverk, brukeropplevelse og forretningsstrategi.

Det nye selskapet vil bli plassert i Fords nye Corktown-campus i Detroit, og vil ha Fords eierinteresser i selskapet Argo AI som jobber med utvikling av selvkjørende løsninger. Ford forventer å investere 4 milliarder dollar i utviklingen av selvkjørende kjøretøy frem mot 2023. Dette inkluderer 1 milliard dollar som skal investeres i selskapet Argo AI.

Det nye selskapet vil bli ledet av Sherif Marakby. Han leder i dag Ford Motor Companys satsing på elektrifisering og autonome kjøretøy.

Ford gjør også organisasjonsendringer som vil kunne bedre integreringen og bruken av ny teknologi i alle selskapets industrielle systemer for ytterligere å forbedre bilproduksjonen og øke lønnsomheten.

Selskapet satser også på å utvikle en mer fleksibel kjøretøyarkitektur med enda flere deler som benyttes på mange modeller. Dette skal redusere tiden det tar fra en modell er på tegnebordet til den er hos forhandler med 20 prosent. Selskapet har som mål å ha den mest effektive produktutviklingsorganisasjonen av alle de store bilprodusentene i verden i løpet av fem år.

Alle organisasjonsendringene er gjeldende fra 1. august.

Kommentarer