Første bekreftede keynote på ECS er offisiell - Elektronikknett
Elena-Fersman-Ericsson-ECS

Første bekreftede keynote på ECS er offisiell

Konferanseprogrammet for Embedded Conference Scandinavia (ECS), som arrangeres 6.-7. november i år i Kistamässan, Stockholm, er i ferd med å settes sammen og den første keynote-presentasjonen som er offisiell skal holdes av konstituert leder for Ericsson Research, Magnus Frodigh.

Magnus Frodigh kommer blant annet til å snakke om 5G, dens anvendelighet for industrien og fordelene med Edge Computing som gjør det mulig å laste ned data fra trådløse enheter som mobiltelefoner til kraftige maskiner bare noen få millisekunder unna.

Magnus_Frodigh-Ericsson_Research Magnus Frodigh.

– Vi er veldig glade for å kunne presentere Magnus Frodigh fra Ericsson Research som vår første keynote, sier Ulf Bodin, leder av EISLAB (Embedded Internet Systems Lab), Luleå University of Technology og som leder ECS’ konferansekomité. – Lansering av 5G er rett rundt hjørnet, og vi anbefaler alle i bransjen til å sette seg inn i dette, fortsetter han.

Sammendrag av Magnus Frodighs presentasjon:
«Digitalisering er overalt rundt oss, og alt som kan ha nytte av å være tilkoblet, vil bli koblet sammen. Ifølge Ericssons prognoser vil det bli 3,5 milliarder tilkoblede enheter innen fem år ved bruk av mobilteknologi. Ny 4G og 5G teknologier med global rekkevidde er egnet for å tilkoble alt fra enheter med lavt strømforbruk, lave datahastigheter og lite kommunikasjonsbehov til enheter som krever megabit-overføringer og ultra-pålitelig tilkoblinger egnet for virksomhetskritiske applikasjoner. En stor forskjell med 5G i forhold til tidligere generasjoner er at den er svært brukerdrevet og -vennlig, og vil generelt være mer passende for industrielle applikasjoner i forhold til tidligere teknologier. En viktig del av 5G er «Edge Computing» hvor generiske dataressurser uten elektriske effektbegrensninger kan leveres nær de trådløse enhetene, noe som muliggjør avlastning av databehandlingsoppgaver fra disse til kraftige maskiner bare noen få millisekunder unna.»

Om Magnus Frodigh:
Før han ble konstituert leder for Ericsson Research var han forskningsdirektør for nettverksarkitektur og -protokoller ved Ericsson Research, som inkluderer radionettverk, transportnett og kjernenettverk, inkludert nettverksadministrasjon. Han begynte å jobbe for Ericsson i 1994 og har siden hatt flere ledende stillinger i Ericssons forsknings-, utviklings- og produktstyring med fokus på 2G-, 3G-, 4G- og 5G-teknologi.

Kommentarer