Første IIoT utviklingssett

Bransjens første IP54 plug-and-play IIoT-utviklingssettet fra HARTING skal enkelt kunne monteres i eksisterende fabrikkautomatiseringssystemer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er RS Components (RS) som nå melder at de er først ute med et IIoT-utviklingssett (Industrial Internet of Things) for kant-datamaskinen HARTING MICA (Modular Industry Computing Architecture).

IIoT-settet til HARTING MICA CISS (Connected Industrial Sensor Solution) er et enkelt plug-and-play-system som skal gjøre mulig rask digital tilstandsovervåkning av inndata fra flere maskinsensorer. Dette skal også være det første plug-and-play IIoT-utviklingssettet med IP54-beskyttelse, noe som gjør at det kan brukes langvarig i fabrikkautomatisering i tillegg til prototypefremstilling og evaluering.

Tilstandsovervåkning ved hjelp av fysiske målinger, slik som temperatur og vibrasjon, er en effektiv måte å foreta kontinuerlig overvåkning og forbedre ytelsen til maskiner og anlegg. Endringer i hvordan en maskin fungerer kan raskt plukkes opp og tiltak settes inn. Det kan likevel være kostbart å integrere egnet overvåkningsutstyr i eksisterende industrisystemer.

IIoT-settet er et samarbeid mellom HARTING og Bosch– hvor man har integrerert en Bosch CISS-flersensorenhet med en MICA edge-datamaskin. Aktivering av programvaren gjøres i noen få enkle trinn, så sensordataene mottas nesten umiddelbart.

Den kompakte IP54-sertifiserte CISS-sensorenheten kan festes på alle underlag og måle opptil åtte parametere: temperatur, luftfuktighet, vibrasjon, posisjonsendring, trykk, lys, magnetfelt og akustikk. Den kraftige, IP67-sertifiserte MICA-datamaskinen kan installeres rett ved siden av maskineriet uten behov for kontrollkabinett. MICA kobler seg opp mot sensorenheten og det lokale nettverket via bransjestandardkontakter.

Sensordata vises i MQTT-format på det integrerte nettleserbaserte Node-Red-dashbordet. Dataene kan analyseres og lagres i alle IT-system eller IoT-plattformer. En Microsoft Azure Cloud-gateway er forhåndsinstallert og konfigurert med NodeRed.

RS tilbyr mange måter å drive MICA CISS IIoT-settet på, avhengig av bruksområdet. Med adgang til en bordstrømforsyning kan en enkel M8 A-kodet strømledning  brukes. Uten en bordstrømforsyning, brukes en PoE-plugtop-strømforsyning (Power-over-Ethernet) og en RJ45 Ethernet-kabel. Med en 48 V strømkilde kan ma bruke en DC/DC PoE-kompatibel industriell hub.

Powered by Labrador CMS