Evalueringssett for lavenergi IoT - Elektronikknett
Microchip-SAML

Evalueringssett for lavenergi IoT

Microchip SAM L10 og SAM L11 Xplained Pro evalueringssett og tilhørende mikrokontrollere lanseres av Farnell element14. De nye settene skal i følge distributøren ha 32-bit mikokontrollere med bransjens laveste strømforbruk, samt de første som tilbyr sikkerhet på brikkenivå basert på Arm TrustZone-teknologi.

Det lave strømforbruket gjør at den egner seg for IoT-applikasjoner på områder som bærbare enheter, spillkontrollere, energihøsting, smarte penner og lavenergi industrielle sensornoder.

SAM L11 har i tillegg integrert maskinvaresikkerhet som gjør at brukerne kan dra nytte av den økte sikkerheten som kreves av applikasjoner som IoT-noder, eksterne tastaturer og autentiseringssystemer for smarte byer og hjemmeautomatisering, industriell automasjon eller medisinsk utstyr.

De nye mikrokontrollerne kjører på 32 MHz med minne på opptil 64 KB Flash og 16 KB SRAM. Den inneholder også en forbedret berøringskontroller for periferiutstyr og avanserte analoge funksjoner. Begge enhetene er tilgjengelige i 24 og 32-pinners pakkealternativer.

SAM L10 og SAM L11  er bygget med picoPower-teknologi som skal gi fleksible strømsparingsmoduser. De støttes av feilsøkingsverktøy og datavisningsverktøy for å overvåke og analysere strømforbruk i sanntid.

Brikkenivåsikkerheten i SAM L11 MCU er basert på ARM TrustZone-teknologi for å beskytte mot både fysiske og eksterne angrep, samt et omfattende sikkerhetsrammeverk for å forenkle selve implementeringen av sikkerhet. Løsningen skal blant annet gjøre at IoT-noder drevet av en SAM L11 vil gi sterk motstand mot fjernprogramvareangrep. Det skal også beskytte mot kloning og tyveri av intellektuell eiendom. Begge kontrollerne er tilgjengelig som utviklingssett: SAM L10 og SAM L11 Xplained Pro Evalueringssett.

Kommentarer