Elmatica setter inn ressurser i Sør-Afrika - Elektronikknett
elmatica_ill

Elmatica setter inn ressurser i Sør-Afrika

I begynnelsen av juli ble det kjent at på grunn av økt virksomhet og etterspørsel etter teknisk bistand fra kunder i utviklingsprosessen, har mønsterkortmegleren Elmatica allokert ressurser for å støtte det voksende markedet i Sør-Afrika.

– Vi fortsetter å ekspandere til nye markeder, både i Tyrkia og Sør-Afrika er det blitt økt aktivitet, salg og interesse. I Sør-Afrika alene hadde vi en imponerende 245 prosent salgsøkning i forhold til 2016. Vi ser også at våre sydafrikanske kunder setter pris på en fastere tilstedeværelse med hensyn til teknisk støtte. Dette har styrket vår beslutning om umiddelbart å etablere en midlertidig avdeling der, sier konsernsjef i Elmatica Didrik Bech i Elmatica.

Mikael_Jansson_Elmatica Mikael Jansson fra Elmatica i Sverige, skal ta et foreløpig ansvar for Sør-Afrika og arbeide derfra.

Selskapet har i løpet av det siste året vært en aktiv partner i dusinvis av nye prosjekter i Sør-Afrika. Vi har opplevd at vårt konsept om total åpenhet om hva vi gjør, kombinert med kunnskapsdeling med hensyn til elementer som design, optimalisering og samsvar til standarder, er noe våre sørafrikanske partnere setter pris på.

– På spørsmål fra våre kunder, for å analysere utfordringer på mønsterkort fra andre leverandører, har vi til våre store overraskelse sett eksempler på ikke-eksistens av samsvarserklæringer, ingen fabrikkopprinnelse, justering av fabrikken mellom leveranser (en handling som vil få alvorlige konsekvenser i vårt selskap) og uklar merking, noe som resulterer i dårlig sporbarhet, sier Bech.

For Elmatica er full åpenhet viktig, men Elmatica har opplevd at dette ikke er noe som alle forventer.

– Noen av våre kunder i Sør-Afrika er ikke vant til leverandører som gir dette, sier Bech.

– Vi planlegger å etablere et permanent og dedikert team i Sør-Afrika på grunn av høy etterspørsel etter mønsterkort, teknologikunnskap og prosesser. Når det vil skje, er det for øyeblikket ikke bestemt, sier Bech.

Det er en av bedriftens svenske ledere, Mikael Jansson, som har blitt flyttet midlertidig fra Stockholm til Sør-Afrika.

– Virksomheten går som vanlig for Mikaels kunder, den eneste forandringen vil være en mer eksotisk ringetone når man ringer ham ham, sier Bech.

Elmatica hadde for øvrig en samlet inntektsvekst på 26 prosent i 2017.

Kommentarer