Variert pikselfunksjon i bildesensor - Elektronikknett
ON Semi X-Class

Variert pikselfunksjon i bildesensor

Ny CMOS bildesensorplattform fra ON Semiconductor skal muliggjøre nye funksjoner for industrielle kameradesign.

 ON Semiconductor har lansert sin nye X-Class bildesensorplattform, som ikke bare gjør det mulig for et kameradesign å støtte flere produktoppløsninger, men også forskjellig pikselfunksjonalitet. De første komponentene i den nye plattformen er den 12 megapiksel (MP) XGS 12000 og de 4k/UHD XGS 8000 bildesensorene, som gir kraftige bildebehandlingsmuligheter for applikasjoner som maskinsyn, intelligente transportsystemer og kringkasting.

Denne sensorplattformen skal ifølge ON muliggjøre en ny dimensjon i kameradesign, ved å støtte flere CMOS pikselarkitekturer i den samme bildesensorrammen.  I tillegg til å støtte flere oppløsninger, muliggjør man forskjellige pikselfunksjonaliteter, slik som større piksler som gir lavere oppløsning, men bedre følsomhet, og design som er optimalisert for lavstøyfunksjon for å kunne oppnå høyere dynamisk område, med mer.

De første komponentene i X-Class familien, XGS 12000 og XGS 8000, er basert på den første pikselarkitekturen som skal implementeres i denne plattformen – en avansert 3,2 µm CMOS piksel med global lukker og fremragende bildeytelse, høy bildeuniformitet og lav støy.

XGS 12000 har 12 MP (4096 x 3072 piksler) oppløsning på et tommestort optisk format.  Komponenten planlegges i to hastighetsklasser – en som fullt ut utnytter 10GigE grensesnitt ved å gi hastigheter med full oppløsning på opp til 90 rammer i sekundet (fps), og en rimeligere versjon som yter 27 fps med full oppløsning, og som er tilpasset båndbredden som er tilgjengelig fra USB 3.0 datagrensesnitt. XGS 8000 har 4k/UHD (4096 x 2160 piksler) oppløsning i et 1/1,1 tommers optisk format, og planlegges også tilgjengelig i to hastighetsklasser (130 og 75 fps), noe som gjør enheten egnet for kringkastingsanvendelser, heter det.