Utenlandske investorer skal få fart på kinesisk halvlederproduksjon

For å drive sine innenlandske halvlederambisjoner er Kina på utkikk etter milliarder av dollar for å kutte avhengigheten av import, og har invitert utenlandske investorer til å hjelpe dem med å nå målet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det kinesiske næringsdepartement sa på onsdag at de ønsket velkommen utenlandske bedrifter til å investere i sitt statstøttede halvlederfond, til tross for handelskonflikten mellom Kina og USA.

Kina ønsker å akselerere planene om å utvikle sitt eget halvledermarked midt i en «handelskrig» med USA og et nylig forbud mot salg av amerikanske varer, inkludert amerikanske komponenter, til ZTE Corp.

Kinas National Integrated Circuit Investment Fund setter nå sammen et nytt fond for å støtte sektoren, sier en tjenestemann fra departementet for industri og informasjonsteknologi (MIIT).

– Vi ønsker utenlandske bedrifter velkommen til å delta, sa MIITs talsmann Chen Yin på en pressekonferanse i Beijing.

Fondet, som tidliger har fått inn om lag 22 milliarder dollar, har vært en bekymring for amerikanske politikere om at kinesiske firmaer, fulle av statlige penger, kunne utfordre amerikanske giganter som Qualcomm Corp som har Kina som et nøkkelmarked.

Jack Ma, grunnleggeren av teknologigiganten Alibaba, sa i Japan på onsdag at Kina måtte kontrollere sin «kjerneteknologi» som brikker for å unngå overavhengighet av amerikansk import.

Alibaba sa forrige uke at den hadde kjøpt kinesiske brikkeprodusenten Hangzhou C-SKY Microsystems, selv om Ma også sa at tidspunktet for avtalen ikke var knyttet til handelsspenningene mellom i USA og Kina.

– Vi tror at tingenes internett er fremtiden ... de fleste ting som har strøm, vil ha halveldere på innsiden. Så vi trenger billigere og mer effektive brikker, inkludert brikker som kan være overalt, sa Ma.

Kinas statsstøttede halvlederfond, ofte referert til som «Big Fund», har tidligere støttet store lokale prosjekter, inkludert et minnebrikkeanlegg til 24 milliarder dollar til Tsinghua Unigroup som er under bygging i den kinesiske byen Wuhan.

Beijing sier at investeringspolitikken er utformet for å redusere Kinas avhengighet av utenlandske halvledere, som er en av landets mest importerte produkter etter verdi.

Denne avhengigheten ble fremhevet denne måneden etter at USA forbød amerikanske firmaer å selge komponenter, inkludert halvledere, til ZTE. Analytikere sier at forbudet kan være potensielt dødelig for ZTEs smarttelefonvirksomhet.

Kinesiske firmaer har også hatt en rekke utenlandske avtaler om å kjøpe utenlandske halvlederselskaper som er blokkert av amerikanske regulatorer de siste årene, inkludert et bud fra Tsinghua Unigroup om å overta Micron Technology Inc.

Kilde: Reuters

Powered by Labrador CMS