Universitetet i Oslo høyt på innovasjonsranking - Elektronikknett
UiO

Universitetet i Oslo høyt på innovasjonsranking

Universitetet i Oslo (UiO) er det eneste norske universitetet som når opp på Reuters ranking over de 100 mest innovative universitetene i Europa. UiO klatrer 14 plasser fra i fjor (fra 46. til 32. plass i Europa) og er nummer to i Norden.

I en melding fra universitetet heter det at plasseringen viser at det er fullt mulig å hevde seg innen innovasjon også for en institusjon som er solid forankret i grunnforskningen. Rangeringen domineres for øvrig av tekniske universiteter.

– Rangeringen er en bekreftelse på at UiO har innovative forskere og på at det er et innovasjonssystem rundt universitetet som virker, sier rektor på UiO, Svein Stølen.

Reuters rangerer de 100 mest innovative universitetene i Europa basert på patenter, selskaper, samarbeid med næringsliv og annen nyskaping med utspring fra lærestedene. Første rangering kom i 2016.

– Vi tar alltid rangeringer med en klype salt, og ingen rangeringer kan måle bredden i UiOs samfunnsoppdrag. Samtidig er det ingen tvil om at rangeringene tillegges betydelig vekt ute i den store verden, sier Stølen.

Reuters skriver om rangeringen: «This prestigious achievement recognizes European universities for their outstanding commitment to research, innovation, and the protection of ideas, as well as the commercialization of those discoveries.»

Belgiske KU Leuven toppet listen.

Les mer om rangeringen her (ekstern lenke)

Kommentarer