Tøffe MEMS-oscillatorer - Elektronikknett
DSA MEMS-oscillator fra Microchip

Tøffe MEMS-oscillatorer

Bedre pålitelighet og ytelse i tøffe miljøer, med Microchips' nye MEMS-oscillatorer for bilmarkedet.

Økende bruk av komplekse elektroniske systemer i moderne kjøretøy krever overlegen timing-ytelse og pålitelighet, melder Microchip, samtidig som de lanserer en ny teknologi.

For timing er presisjon, nøyaktighet og toleranse overfor tøffe miljøer essensielt for å kunne sikre presis operasjon i dagens avanserte bilsystemer. Microchip Technology har lansert den nye DSA-familien med Micro-Electro-Mechanical Systems (MEMS) oscillatorer med kjøretøyklassifisering, og som skal gi 20 ganger bedre pålitelighet, 500 ganger bedre toleranse overfor støt, og fem ganger bedre vibrasjonsmotstand enn tradisjonelle kvartsbaserte krystallkomponenter. DSA-familien omfatter også industriens første MEMS-oscillator med flere utganger, noe som hevdes å gi kundene en løsning som kan erstatte flere krystaller eller oscillatorer med én komponent.   Finn ut mer om de nye bilklassifiserte MEMS-oscillatorene og klokkegeneratorene på www.microchip.com/timing/automotive.

Timingløsninger med tett frekvensstabilitet over et stort temperaturområde er kritiske i applikasjoner som for eksempel Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), Light Detection and Ranging (LiDAR), Ethernet i bil samt autonome systemer. Microchips nye DSA1001, DSA11x1, DSA11x5 og DSA2311 er tilgjengelige i små pakkestørrelser, og tilbyr den høyeste toleranse overfor mekaniske støt, risting og stabilitet i tøffe miljøer over et frekvensområde fra 2,3 MHz til 170 MHz. Komponentene er kvalifisert i henhold til Automotive Electronics Council Q100 (AEC-Q100) med +/-20 ppm stabilitet over temperaturer fra -40 til +125 grader Celsius.

– Pålitelige, presise timingløsninger er viktige for det økende antallet elektroniske enheter som finnes i dagens biler, uttaler Rami Kanama, direktør for Microchips timing- og kommunikasjonsgruppe.

MEMS-oscillatorer produseres i sin helhet  i standard halvlederprosesser, hvilket medfører samme pålitelighet og stabilitet som integrerte kretser. Krystalloscillatorer er avhengig av tykkelsen på krystallet inne i oscillatoren, noe som gjør dem utsatt for vibrasjonsskade med lengre ledetider og fast frekvens. Dette kan forsinke produktutviklingen eller lanseringsdato, dersom kundene ønsker å gjøre en endring i siste øyeblikk. MEMS-oscillatorer får sin frekvens gjennom programmering, hvilket gir dem fleksibiliteten til å raskt kunne støtte nye frekvenser med kortere ledetider, så vel som rask oppramping til volumer slik at lanseringsplanene kan oppfylles. 

Som markedets første MEMS-oscillator med dobbel utgang, skal DSA2311 kunne erstatte to krystaller eller oscillatorer på et kort. Komponenten skal redusere kortplass og kostnader, og forenkler designprosessen, slik at kundene kan håndtere sine forsyningslinjer og konsolidere materiallistene. DSA2311 kommer i en kompakt 2.5 mm x 2.0 mm pakke og skal være egnet for applikasjoner som krever et komplekst kretskort med flere kontrollere, slik som infotainment-systemer og kameramoduler.