Strømgjerrig luftkvalitetssensor - Elektronikknett
Sensirion_Gas_SGP_300dpi

Strømgjerrig luftkvalitetssensor

Sveitsiske Sensirion kan nå by på en laveffekt gassensor, rettet mot batteridrevne produkter.

Den nye sensoren med betegnelsen SGPC3 skal gjøre det mulig å foreta måling av innendørs luftkvalitet med mobile- og batteridrevne applikasjoner.

Med en gjennomsnittlig inngangsstrøm på mindre enn 0,07 mA skal SGPC3 være i stand til å gjøre inndendørs luftkvalitetsmålinger med batterilevetid på flere år.  

Basert på Sensirions SGP multi-piksel plattform, utgjør SGPC3 et komplett gassensorsystem integrert i en meget liten, 2,45 x 2,45 x 0,9 mm DFN pakke, med I2C grensesnitt og fullt kalibrert og fuktighetskompensert utgangssignal for luftkvalitet.

Selskapets såkalte MOXSens teknologi skal gi sensoren god motstandsdyktighet mot forurensing av siloxaner, noe som skal gi meget god langtidsstabilitet og –nøyaktighet. Kombinasjonen av svært lavt strømforbruk og høy stabilitet over tid betyr at SGPC3 er et godt alternativ for innendørs mobile- og batteridrevne smarthusapplikasjoner, opplyser Sensirion.

Evaluering og testing støttes av applikasjonsnoter og eksempel kode, og SGP evalueringssett er tilgjengelig gjennom selskapets distribusjonsnettverk.