Rekkeklemme med hendel - Elektronikknett
TOPJOB_S-KeyVisual

Rekkeklemme med hendel

På Hannovermessen denne uken lanserer WAGO nye DIN-skinne rekkeklemmer. – Dette må være den største nyvinningen på DIN-skinne rekkeklemmer de siste 20 år, heter det fra det norske kontoret.

Hendelen i koblingsklemmene for installasjon ble introdusert med suksess av WAGO for snart 15 år siden. Nå finnes de også for opp til 6mm² .

Nå følger neste skritt – en komplett familie av rekkeklemmer for DIN skinne med hendel og trykknapp i den samme serien som de allerede etablerte TopJob S-klemmene. Samme smarte merking, lasking og med push-in teknologi. Hendelbetjening på skinnemonterte rekkeklemmer gjør bruk av verktøy ute i felt helt unødig, en finger er nok. I tillegg har WAGO tatt frem litt mer tradisjonelle trykknappbetjente rekkeklemmer for å gjøre serien mer komplett.

I for eksempel kontrollskap kan ledere enkelt kobles for hånd og fjernes uten verktøy. Tilkoblingspunktet kan tydelig merkes med åpen hendel, noe som reduserer risikoen for å glemme punkter når ledninger ikke er tilkoblet. I tillegg er begge hender fri fordi hendelen ikke behøver å holdes åpen med et redskap.

Monteringsklemmene med hendel er egnet for alle typer ledere: helkjerne, mangetrådet og fintrådet ledere. Som for andre WAGO rekkeklemmer er de nye hendelklemmene med push-in-tilkoblingsteknologi. Dette tillater at hendelen forblir stengt, samtidig som stive ledere eller ledere med hylse kan stikkes rett inn.

I første omgang tilbyr WAGO DIN-skinne rekkeklemmer med hendel i nominelle ledertverrsnitt på 2,5 mm²,  6mm² og 16mm². Disse klemmene er tilgjengelige i 2- eller 3-ledervarianter. Feltsiden av klemmen er utstyrt med en hendel, en trykknapp eller normal innstikk er tilgjengelig på den andre siden.

Kommentarer