Prototyping av SoC på skrivebordet - Elektronikknett
Synopsys_HAPS_Desktop_Prototyping-web

Prototyping av SoC på skrivebordet

Synopsys sikter på mellomskiktet av systembrikke- (SoC) design med ny skrivebordsversjon av prototypingssystemet HAPS.

I dag lanserer Synopsys, Inc. sitt nye HAPS-80 Desktop (HAPS-80D) system for prototyping av mellomstore systembrikker (system-on-chip – SoC).

Synopsys HAPS-80D systemet bygger på den kjente HAPS-80 prototypingfamilien, som er levert i et antall på mer enn 1.500 systemer. HAPS-80D betegnes som en ”ut-av-boksen” løsning for avansert prototyping, med innebygde grensesnitt for umiddelbar interaksjon med design.

Synopsys_HAPS_Desktop_Prototyping HAPS 80D.

Ifølge Synopsys kan HAPS-80D gjøre prototypefremtaking raskere, og tilby interaksjon med fysiske I/O gjennom en spesiell innebygd infrastruktur som støtter GPIO, UARTs og et stort spekter av SoC periferikretser. Stor fleksibilitet i I7O muliggjør også optimalisering av forbindelser for å kunne støtte krav til design med flere FPGAer.

HAPS-80D tilbyr også innebygd debuggingsinfrastruktur for HAPS GSV (Global State Visibility) med støtte for Synopsys’ Verdi SoC debuggingsplattform, så vel som direkte forbindelse til en programvaredebugger gjennom Arm CoreSight, JTAG20 eller MICTOR 38 grensesnitt.

Leverandøren hevder dessuten at løsningen tilbyr industriens beste ytelse når det gjelder kommunikasjon mellom FPGAer, ved hjelp av systemets high-speed time-domain multiplexing (HSTDM) teknologi, som støtter systemruting og overføring av designsignaler ved 1,4Gbps (single-ended).

Med sin automatiserte partisjonerings- og prototypingsflyt, skal HAPS-80D enkelt kunne skaleres til å øke designkapasitet og kompleksitet, heter det. Enheten inngår i Synopsys Verification Continuum plattform,  med enkel migrering mellom Synopsys VCS simulering, ZeBu emulering, og HAPS prototypingsløsninger, noe som ifølge selskapet skal kunne bidra til å spare måneder med design- og verifikasjonstid. 

Kommentarer