Økt støtte for biler – og Mac - Elektronikknett
LDRA-AUTOSAR

Økt støtte for biler – og Mac

LDRA lanserer nå utviklingsverktøy for bilindustrien, og i tillegg kommer de med verktøy på Apple Mac.

– Det med mac-plattformen er først og fremst kundedrevet, sier markedsdirektør Jim McElroy. – Men det er en fleksibel plattform, som bl.a. egner seg for å kjøre virtuelle maskiner, sier han. Dette blir bl.a. brukt i den medisinske verden.

Selskapet, som har sin opprinnelse fra flyindustrien, leverer verktøy som automatiserer programvareverifikasjon, kravsporing og samsvar med standarder. Nå lanserer de nye utviklingsverktøy for bilindustrien, som riktignok kan få betydning også for andre markeder med krav til oppgave- og sikkerhetskritiske systemer.

– Bilindustrien anvender stadig mer dynamiske applikasjoner, og det er viktig å sikre disse. Denne typen industri ønsker å ta i bruk det nyeste innen miniatyrisering, men vil selvsagt beholde sikkerhet og trygghet, fremholder McElroy. Derfor er samsvar med gjeldende sikkerhetsstandarder viktig, så vel som funksjonell sikkerhet. – De som skal sertifiseres for disse markedene må kunne vise til sporbarhet, og det er her våre løsninger kommer inn, sier han.

LDRA styrker derfor sitt ”LDRA tool suite” for ISO 26262 med støtte for AUTOSAR (AUTomotive Open System ARchitecture) C++ 14 kodestandard, for avanserte mikmrokontrollere i komplekse bilanvendelser.