Første Zigbee-løsning for Nordics multiprotokoll systembrikke - Elektronikknett
nRF52840_Zigbee

Første Zigbee-løsning for Nordics multiprotokoll systembrikke

Nordic Semiconductor lanserer en Zigbee-løsning for nRF52840 multiprotokoll SoC, og utvider tilbudet for smarte hjemmeapplikasjoner.

Introduksjonen av Zigbee-støtte utvider Nordic Semiconductors lavenergi og tilkoblingsportefølje for korte rekkevidder, som inkluderer løsninger for Bluetooth 5, Bluetooth mesh og Thread.

Dette skal være Nordics første trådløse Zigbee-løsning for bruk sammen med nRF52840 multiprotokoll systembrikke (SoC). De første utviklingseksemplarene er tilgjengelig nå med en Zigbee 3.0-sertifisert utgivelse i produksjonskvalitet som er planlagt i andre halvdel av 2018. Innføringen av Zigbee-løsningen utvider Nordens portefølje av mesh-nettverksprodukter (inkludert Bluetooth-mesh og Thread) for smarthus, bedrifter og industri, heter det i en pressemelding torsdag.

Som med andre nettverksløsninger kan nRF52840 SoC med S140 v6.0 SoftDevice (stack) støtte samtidig Zigbee og Bluetooth 5/Bluetooth Low Energy.

Flerprotokotoll-løsningen i systembrikken gjør det mulig å kjøre applikasjoner som utnytter flere trådløse teknologier. Eksempler er interaksjon med et Zigbee smart belysningsnettverk fra en smarttelefon via Bluetooth 5, eller et Zigbee-sikkerhetsnettverk ved hjelp av Bluetooth-fyrtårn for lokaliseringsidentifikasjon. Et utviklingssett inkluderer flere eksempler, som samtidig drift av Zigbee og Bluetooth 5 for smarte pærer og brytere.

Kommentarer