Facebook skal lage egne brikker - Elektronikknett
Facebook_logo

Facebook skal lage egne brikker

Facebook kjører en annonse der de søker etter en leder til å bygge en SoC/ASIC utviklingsorganisasjon i selskapet.

Annonsen antyder at de ønsker å gå samme rute tatt av andre selskaper som Apple, Amazon og Google, skriver eeNews embedded.

Jobben, basert i Menlo Park, California, omfatter etablering av firmware- og driverutvikling, silisiumarkitektur og mikroarkitektur

Søkeren forventes å ha minst 15 års erfaring i å styre SoC utviklingsteam på direktør- eller ledernivå som som kan vise til suksess i utvikling av ASIC eller systemer.

Selskapet vil også ha en ASIC- og FPGA-designer til å jobbe på samme sted. «Kandidaten vil måtte jobbe med programvare- og systemingeniører for å forstå begrensninger av dagens maskinvare og bruke sin kompetanse til å bygge tilpassede løsninger rettet mot flere vertikaler, inkludert AI/ML, komprimering og videokoding,» og annonsen sier også at kandidaten må vise interesse for kunstig intelligens og maskinlæring.

Facebook har allerede elektronikkingeniører som jobber på sitt Oculus virtuelle virkelighets-hodesett, men den annonserte jobben er i infrastrukturavdelingen, noe som tyder på at Facebook skal bygge egne prosessorer for bruk i datasentere.

Facebook har angivelig sagt at det vil trenge å bytte ASICer med optiske grensesnitt innen tre år for neste store nettverksoppgradering. Tidspunktet for nettverksoppgraderingen kan sammenfalle med tiden da et SoC/ASIC utviklingsteam er oppe og går.

Annonsen kan leses her.

Kommentarer