Berøringskontroller for metallflater - Elektronikknett
Cypress PSoC 4700 Inductive Sensing MCU series-web

Berøringskontroller for metallflater

Cypress hevder de nå gjør ting litt enklere for utviklere, ved å lansere en ny berøringsløsning for design med metall.

Cypress Semiconductor Corp. kommer i dag med sin nye PSoC 4700 serie med mikrokontrollere som anvender induktiv sensorteknologi for å detektere berøringsinput for produkter med metalloverflater.

Både forbruker-, industrielle- og bilrelaterte produkter anvender metalliske overflater for å differensiere løsningene gjennom forbedret estetikk. Den nye mikrokontrollerserien skal frigjøre utviklerne til å anvende disse metallene, gjennom å gjøre induktiv sensing like enkel å bruke som Cypress’ egen CapSense løsninger for kapasitiv sensing.

PSoC 4700 støttes i Cypress’ integrerte designmiljø (IDE) PSoC Creator, hvilket tillater brukerne å dra og slippe produksjonsklare maskinvareblokker, inkludert den nye induktive berøringsfunksjonen, i et design, og konfigurere dem via et enkelt grafisk brukergrensesnitt.  

Mikrokontrollerne er basert på en 32-bit Arm Cortex-M0+ kjerne, og integrerer programmerbare analoge og digitale blokker. Komponentene kan støtte opp til 16 sensorer for å implementerer digitale funksjoner eller kundespesifiserte algoritmer for grensesnitt ulike formfaktorer, inkludert knapper, lineære og roterende kodere, nærhetsdeteksjon eller fri-form.