Arduino og Distrelec med utfordring til Arduino-brukere - Elektronikknett
Arduino-Distrelec-konkurranse

Arduino og Distrelec med utfordring til Arduino-brukere

Brukere av Arduino-økosystemet er utfordret til å designe og bygge løsninger for Industri 4.0-applikasjoner. Tema er automatisering og roboter.

Arduino har i dag lansert en global konkurranse som utfordrer brukerne av sin åpenkilde-plattform til å skape innovative produkter som bidrar til å fremme utviklingen av Industri 4.0-automasjon og robotteknikk. Konkurransen drives i samarbeid med distributøren Distrelec. Konkurransen finnes på Arduino Project Hub.

Deltakere skal bruke det som finnes av kort, biblioteker og online-plattform som finnes i Arduinos økosystem. Prosjektideer for bruk i industriell automatisering kan rette seg mot fjernstyring, energisstyring eller prediktivt vedlikehold, for eksempel gjennom å bruke Arduino Create Cloud-plattformen for å konfigurere, kontrollere og koble opp Arduino-, Intel- og Arm-baserte enheter. Robotprosjekter kan inkludere design for overvåkingsdroner, robotarm, fjernstyrte- eller selvkjørende transport – ved hjelp av kort som Arduino MKR1000 eller Arduino Due til å avlese sensorer, styremotorer og aktuatorer.

Premier vil bli tildelt basert på originalitet, kvalitet, kreativitet og sosial effekt av det innsendte prosjektet. I løpet av den første idéfasen av konkurransen, som involverer konsept, materialliste, skjema og kode, vil det bli en serie mikrokonkurranser, med ukentlige premier utdelt fra støtteselskapene RND Group og Seeed Studio. Deltakere som er utvalgt for å gå videre til den andre byggefasen, vil bli tildelt en Distrelec-kupong til en verdi av 75 Euro til å bruke på Distrelecs nettbutikk. Fase 2 deltakere vil konkurrere om å utføre sine konsepter og presentere en løsning som virker. Priser til de endelige vinnerne er:

1. plass: Reise til Roma Maker Faire 12. oktober 2018, pluss et Keithley Multimeter
2. plass: Weller loddestasjon med tilbehør
3.-10. plass: Seeed Studio Grove Starter Kit

For mer informasjon og registrering som deltaker i Arduino/Distrelec automasjon og robotikk-konkurranse, gå til Arduino Project Hub. Fristen for ideer og konsepter er 29. juni 2018. Fristen for å sende inn fullstendige prosjekter er 16. september 2018. De endelige vinnerne vil bli annonsert 1. oktober 2018.

Kommentarer